Foto: Lo Birgersson

Västra Göteborgs stadsdelsförvaltning

Elevhälsans samtalsmottagning vänder sig till dig som har barn i åldrarna 6-13 år och som går på en skola i Askim-Frölunda-Högsbo eller Västra Göteborg. På samtalsmottagningen arbetar psykologer som träffar föräldrar och barn för att hjälpa dem att lättare hantera sin vardag i skolan och hemma. Mottagningen finns på Psykologenheten Väster.

På Hälsoäventyret Älgen vill vi ge eleverna en lustfylld upplevelse i en stimulerande miljö. Programmen ska ses som ett komplement till skolans undervisning och ge eleverna fördjupad kunskap om kropp och hälsa.

Aktuellt

 • Här hittar du eftermiddagsverksamheter för barn och ungdomar!

  Publicerad 14 september 2018

  Höstens program för eftermiddagsverksamhet är fullproppat med roliga grejer som barnen kan göra efter skolan. Aktiviteterna vänder sig till alla barn och ungdomar som bor i stadsdelarna Askim-Frölunda-Högsbo och Västra Göteborg. Aktiviteterna börjar vecka 39 så ta en titt och anmäl er redan nu.

 • Nu öppnar Medborgarkontoret på Kastanjeträffen!

  Publicerad 30 augusti 2018

  Tisdagen den 4 september öppnar Västra Göteborgs Medborgarkontor på Kastanjeträffen i Tynnered. Öppettiderna är tisdag 10 – 16 och torsdag 11 – 16. Hit är alla som behöver vägledning och stöd i frågor om kommunens verksamheter välkomna.

 • Grevegårdsdagen bjuder på aktiviteter för alla åldrar

  Publicerad 28 augusti 2018

  Lördag den 1 september är det dags för den fjärde upplagan av Grevegårdsdagen i Bergkristallsparken. Det är scenprogram hela dagen, olika prova-på-aktiviteter och servering. Dagen anordnas av stadsdelsförvaltningen Västra Göteborg i samarbete med boende i området samt lokala föreningarna.

 • Cykelköket – en mötesplats där cyklar får nytt liv

  Publicerad 16 juli 2018

  Nu har cykelköket öppnat i Bergskristallsparken. Under flera sommarveckor ska det bli en mötesplats och en öppen verkstad där boende i stadsdelen får tillgång till verktyg gratis för enkla reparationer. På plats finns också cykelvärdar för att välkomna cykelintresserade och stötta i cykelmek.

 • Cykelkurs för vuxna i full gång vid Kastanjeträffen

  Publicerad 6 juli 2018

  Under nio tillfällen lär sig en grupp vuxna att cykla utanför Kastanjeträffen. En satsning som blivit verklighet genom ett samarbete mellan Hälsoteket i Väster, Röda Korset, Cykelfrämjandet och ett antal volontärer. Stena Fastigheter och Fritidsbanken har bidragit med cyklar och stadsdelens miljökompensationspengar har använts för att skaffa hjälmar.

 • Ny mötesplats med odling och lekplats

  Publicerad 3 juli 2018

  På en grön yta kan hela världen mötas och olika nationaliteter binds samman i sitt stora intresse för grödor. Stadsnära odling och Trygg, vacker stad rustar upp mellan Smaragdgatan och Rubingatan. När det är klart i slutet av juni 2018 kommer boende i området att ha lådor att odla i och en plats att mötas på.

 • Så behandlar staden dina personuppgifter

  Publicerad 24 maj 2018

  Dataskyddsförordningen, DSF (GDPR) är till för att förhindra att din personliga integritet kränks genom behandling av personuppgifter. Dina personuppgifter får bara behandlas om du har godkänt det eller om det finns stöd i dataskyddsförordningen, DSF eller annan lag.

 • Konst ska öka tryggheten i Tynnered

  Publicerad 20 oktober 2016

  Av 153 sökande i hela landet har Tynnered, med Tyrolens fritidsgård som bas, valts ut som en av 15 deltagare i det stora, nationella konstprojektet Konst händer.