Foto: Jessica Ohliw

Örgryte-Härlanda stadsdelsförvaltning

På uppdrag av Örgryte-Härlanda stadsdelsnämnd erbjuder stadsdelsförvaltningen stöd och service inom flera områden till stadsdelens drygt 59 000 invånare. I förvaltningen arbetar cirka 2 200 medarbetare.

Örgryte-Härlanda stadsdelsförvaltning har cirka 2 200 anställda. De flesta arbetar inom de tre sektorer som finns i förvaltningen: äldreomsorg samt hälso- och sjukvård, individ- och familjeomsorg samt funktionshinder, och samhälle och kultur. Inom stadsdelsförvaltningen finns också en stab, en ekonomiavdelning, en HR-avdelning och en kommunikationsavdelning.

Dataskyddsförordningen (DSF) börjar gälla den 25 maj och är till för att förhindra att din personliga integritet kränks genom behandling av personuppgifter. Dina personuppgifter får bara behandlas om du har godkänt det eller om det finns stöd i dataskyddsförordningen eller annan lag.

Aktuellt

 • Välkommen till Örgryte-Härlanda stadsdelsnämnds sammanträde den 11 december

  Publicerad 5 december 2018
  Sammanträdet kommer att inledas med att föreningsrådet delar ut stipendier till unga ledare och föreningsledare för deras engagemang inom föreningslivet. Ungdomsrådets ledamöter kommer också att uppmärksammas. Nämnden kommer att fatta beslut om ett nytt mål- och inriktningsdokument och preliminär budget för 2019. Fördelning av föreningsbidrag för nästa år till föreningar och organisationer som är verksamma i stadsdelen är ytterligare ett ärende.
 • Maten smakar gott i Örgryte-Härlanda

  Publicerad 29 oktober 2018
  Örgryte-Härlanda har godast mat bland äldreboendena i Göteborg, strax efter Västra Hisingen. Det visar resultatet för i Örgryte-Härlanda i Socialstyrelsens enkät för 2018, där pensionärer fått tycka till. 74 procent tycker maten smakar bra och 71 procent tycker det är trivsamt vid måltiderna. Vad är då hemligheten?
 • De flesta är nöjda med äldreomsorgen i Örgryte-Härlanda

  Publicerad 25 oktober 2018
  Resultaten för Socialstyrelsens brukarenkät 2018 visar på fina resultat för både äldreboende och hemtjänst i Örgryte-Härlanda. För äldreboendena har den totala nöjdheten ökat från 74 till 83 procent sedan förra året. Bemötande, trygghet och trivsel vid måltiderna visar också högre siffror.