Foto: Park- och naturförvaltningen

Park- och naturförvaltningen

Park- och naturförvaltningen skapar hållbara livsmiljöer i parker, naturområden och stadsrum i Göteborg.

Organisation och ledning

Park- och naturförvaltningen har cirka 400 anställda. Förvaltningen sysselsätter även knappt 200 personer som arbetar med någon form av arbetsmarknadspolitisk åtgärd. Förvaltningen består av avdelningarna offentliga utemiljöer, stadsutveckling, skötsel och anläggning samt arbetsmarknad. Utöver det har förvaltningen även en central administration som stöd åt ledning och verksamheter.

Så behandlar vi personuppgifter

På den här sidan kan du läsa park- och naturförvaltningens integritetspolicy. Den beskriver på ett övergripande sätt hur vi behandlar dina personuppgifter. Park- och naturförvaltningen behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen (också kallad GDPR) och offentlighetsprincipen.

Samråd om Mellbydalen

Inför en ansökan om miljötillstånd för återvinning av massor och utfyllnad av område, i Mellbydalen i Göteborg, bjöd park- och naturförvaltningen in till samråd med närboende och närliggande företag. Samrådet pågick till och med 28 september.

Aktuellt

 • Kryddhyllan blir grönare och tryggare

  Publicerad 4 mars 2021
  Ny gång-och cykelväg ska göra det enklare för de boende att ta sig runt i närområdet. Fler träd och kvällsbelysning ska också öka trivsel- och trygghetsfaktorn.
 • Nedtagning av riskträd längs Vasagatans allé på grund av omfattande stamröta

  Publicerad 26 februari 2021
  Tre lindar längs Vasagatans allé har blivit riskträd och tas därför ner inom kort. Alla träden kommer att ersättas genom återplantering av lindar, som ett led i det pågående arbetet att återskapa en fullständig lindallé.
 • Krokslätts naturområden får nytt liv

  Publicerad 23 februari 2021
  Nu ska naturområdena som ligger i anslutning till bostäderna i Krokslätt bli lättare att nå. Syftet med projektet är att knyta samman naturområdena med parker och höja kvalitén på de utemiljöer som finns i närområdet.
 • Samordnade åtgärder för råttbekämpning

  Publicerad 19 februari 2021
  Park- och naturnämnden har fått i uppdrag att samordna åtgärder för att möta Göteborgs råttproblem. Tillsammans med berörda nämnder, fastighetsägare och näringsidkare arbetas det nu fram en åtgärdsplan för att minska antalet råttor i staden. Nu testas åtgärder i två pilotområden i centrum.
 • Isarna kan vara osäkra, var försiktig!

  Publicerad 11 februari 2021
  Med fint och kallt vinterväder kan det vara lockande att ge sig ut på nyfrusna sjöar och vattendrag för att åka skridskor, fiska eller promenera. Isarna kan dock vara osäkra, så var försiktig.
 • Radiotorget får ett lyft

  Publicerad 28 januari 2021
  Under vintern och våren kommer torget få nya parksoffor, buskar och träd.
 • Nu rustas Näsetbadet upp för sommaren

  Publicerad 26 januari 2021
  En ny större brygga kommer att ersätta två äldre bryggor i dåligt skick. Även kajen kommer att rustas upp och förses med nytt kajdäck.
 • Lekplatsen på Södra Fjädermolnsgatan får ett lyft

  Publicerad 11 januari 2021
  Under början av 2021 kommer lekplatsen nära Svartedalsskolan att rustas upp, även de intilliggande stigarna runt kommer att ses över. Till våren blir det en mjukare och grönare park med mindre asfalt.
 • Storstädning i fågel- och sälskyddsområden i vinter

  Publicerad 21 december 2020
  Flera kustområden runt Göteborg kan inte städas på sommaren då det stör djurlivet. Bidrag för vinterstädning är därför mycket viktigt för att dessa områden ska komma ikapp och städads under vintern.
 • Bokträd i Kungsparken pysslas om

  Publicerad 10 december 2020
  Jorden runt det gamla bokträdet måste förbättras så att trädet ska kunna leva länge till.
 • Ut och njut när du är julledig

  Publicerad 9 december 2020
  Under jul och nyår ha de flesta av oss fler lediga dagar än vanligt. I tider då vi inte ska umgås inomhus kommer här tips på utomhusaktiviteter som familjen kan göra tillsammans. Tänk på att hålla avstånd till andra, även om ni är utomhus.
 • Trappa renoveras vid Skaddeberget på Lindholmen

  Publicerad 30 oktober 2020
  Till nästa sommar står den säkra trappan klar och då kan du också slå dig ner i en liten park på höjden.
 • Promenera runt en sjö

  Publicerad 22 oktober 2020
  I Göteborg finns flera vackra promenadvägar runt eller längsmed sjöar. Här är några exempel.
 • Parker med utsikt

  Publicerad 13 augusti 2020
  Luncha med utsikt, se båtarna glida på Göta älv eller njut av en solnedgång över hustaken. I Göteborg finns det flera parker med utsikt, här är tips på tre av dem.
 • Njut av havet, höjden eller Hjällboskogen i tre olika naturområden

  Publicerad 21 juli 2020
  I Göteborg finns det mer skog, grönområden och vatten än gator och bebyggelse. Naturen är mycket varierande och här finns något för alla. Ibland behöver man inte ta sig så långt bort för att njuta av naturen.
 • Besök parker med herrgårdar

  Publicerad 10 juli 2020
  Det finns underbara trädgårdar med ståtliga herrgårdar att besöka i och runt om Göteborg. Här är tips på tre av dem.
 • Hoppa och lek på Göteborgs utflyktslekplatser

  Publicerad 30 juni 2020
  Utflyktslekplatserna är större lekplatser, där både barn och vuxna kan leka tillsammans. Plikta är Göteborgs första och mest välkända utflyktslekplats. Här får du tips på fler. På vissa av lekplatserna finns det personal som håller i aktiviteter och kan svara på frågor.
 • Upptäck tre vandringsleder

  Publicerad 22 maj 2020
  Det finns många härliga vandringsleder i Göteborg och i våra grannkommuner. Här är tips på tre vandringsleder i olika längd och som helt eller delvis går genom Göteborg.