Foto: park- och naturförvaltningen

Park- och naturförvaltningen

Park- och naturförvaltningen skapar hållbara livsmiljöer i parker, naturområden och stadsrum i Göteborg.

Park- och naturförvaltningen har cirka 580 anställda, varav cirka 200 är anställda inom avdelningen arbetsmarknad med någon form av arbetsmarknadspolitisk åtgärd. Förvaltningen består av avdelningarna offentliga utemiljöer, stadsutveckling, skötsel och anläggning samt arbetsmarknad. Utöver det har förvaltningen även en central administration som stöd åt ledning och verksamheter.

På den här sidan kan du läsa park- och naturförvaltningens integritetspolicy. Den beskriver på ett övergripande sätt hur vi behandlar dina personuppgifter. Park- och naturförvaltningen behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen (också kallad GDPR) och offentlighetsprincipen.

Inför en ansökan om miljötillstånd för återvinning av massor och utfyllnad av område, i Mellbydalen i Göteborg, bjöd park- och naturförvaltningen in till samråd med närboende och närliggande företag. Samrådet pågick till och med 28 september.

Aktuellt

 • Glögg, pepparkaka och bokbytarbås fram till jul i Jubileumsparken

  Publicerad 10 december 2019
  Julbastutiderna i Jubileumsparken är fullbokade men bokbytarbåset är öppet och vi bjuder på glögg och pepparkakor.
 • Nya träd planteras i Brunnsparken

  Publicerad 5 december 2019
  Fyra månader har gått sedan upprustningen av Brunnsparken startade. Stenläggningen pågår för fullt, planteringslådorna är monterade, julbelysningen i den stora almen är tänd och nu planteras de nya träden. Dessutom är datum satt för nyinvigning.
 • Regnlekplatsen nominerad till ”Årets byggnad”

  Publicerad 4 december 2019
  Regnlekplatsen är, som en av tolv byggnader, nominerad till ”Årets bästa byggnad”. Priset delas ut av Göteborgs Stad och består av en plakett och 5000 kronor som ska användas till konstnärlig utsmyckning eller annat som kan komma till glädje för andra.
 • Renoverad spång över Svedsmossen

  Publicerad 25 november 2019
  Park- och naturförvaltningen har under hösten renoverat den cirka 300 meter långa spången över Svedsmossen i Delsjöområdet. Spången ligger söder om Delsjöarna och är den enda vägen för att kunna gå runt sjöarna torrskodd, utan att korsa riksväg 40.
 • Klättertorn, koja och träd som doftar kaka i Selma Lagerlöfs parkstråk

  Publicerad 11 november 2019
  På gräsytan framför Lisa Sass förskola växer nu den tredje delen av Selma Lagerlöfs parkstråk fram i Selma stad. Förutom spännande klätterredskap, rutschkana och studsmatta kommer blommor och buskar att planteras och träd som luktar kaka.
 • Kvillestråkets dragning ändrad

  Publicerad 23 oktober 2019
  Kvillestråket är ett 4 km långt parkstråk som löper längs med Kvillebäcken mellan Hjalmar Brantingsgatan och södra entrén till Hökälla naturområde vid Finlandsvägen. Under vecka 42 har en del av stråket mellan Stora Arödsgatan och Finlandsvägen grävts upp av den privata markägaren, vilket gör att en del av stråket får en ny sträckning.
 • Fem kronor för toalettbesök på Drottningtorget och Hjalmar Brantingsplatsen för ökad tillgänglighet

  Publicerad 17 oktober 2019
  Från och med 11 november kommer park- och naturförvaltningen att ta fem kronor i avgift för att använda de offentliga toaletterna på Drottningtorget och Hjalmar Brantingsplatsen. Avgiften ska tas ut under ett år och betalas med kort, för att se om det kan minska den skadegörelse och olagliga verksamhet som idag gör att toaletterna ofta inte är tillgängliga för dem som vill använda toaletterna för det som de är avsedda för
 • Kanonkul fynd under upprustningen av Brunnsparken

  Publicerad 30 september 2019
  Nu har upprustningen av Brunnsparken pågått i två månader. Precis som vid restaureringen av fontänen och statyn ”Johanna” för fyra år sedan har stadens historia gjort sig påmind under arbetets gång.
 • Stort träd föll vid Hagakyrkan

  Publicerad 26 september 2019
  Sent i onsdags kväll föll en av de stora hästkastanjerna som står längs Parkgatan vid entrén till Hagakyrkan. Orsaken är att trädets pålrot, och i viss mån även sidorötter, försvagats av brunrötesvamp.
 • Vi gör plats för nya träd längs Stobéegatan i Kålltorp

  Publicerad 28 augusti 2019
  Under hösten ersätter park- och naturförvaltningen rötskadade oxlar längs Stobéegatan med magnolior.
 • Brunnsparken ska bli ljusare, grönare och mer välkomnande – på måndag 5 augusti startar upprustningen

  Publicerad 2 augusti 2019
  Efter förberedande arbeten i Brunnsparken under första halvåret 2019 är det nu dags att starta upprustningen. Från och med måndag 5 augusti kommer parken att spärras av. Våren 2020 ska upprustningen vara klar och invigning är planerad till juni 2020.