Idrotts- och föreningsförvaltningen

Idrotts- och föreningsförvaltningen stöttar Göteborgs föreningar och ansvarar för stadens kommunala idrotts- och motionsanläggningar. Förvaltningen arbetar för att fler göteborgare ska leva ett aktivt och hälsosamt liv.

Här hittar du idrotts- och föreningsförvaltningens organisationsschema och vem som är ansvarig för de olika avdelningarna.

Är du intresserad av vad som händer just nu hos någon av våra verksamheter? På våra Facebooksidor kan du ta del av våra uppdateringar med information och tips om vad som är på gång.

Gemensam byggprocess (GBP) är en gemensam och kvalitetssäkrad byggprocess för Göteborgs Stads byggande förvaltningar och bolag.

Idrotts- och föreningsförvaltningen kan behöva samla in, ta emot eller på annat sätt behandla dina personuppgifter. Dina personuppgifter behandlas bara om det finns stöd i dataskyddsförordningen eller annan lag, eller om du har godkänt det. Här beskriver vi våra vanligaste personuppgiftsbehandlingar.

Aktuellt

 • Information i korthet från idrotts- och föreningsnämndens möte 11 juni

  Publicerad 12 juni 2020
  Idrotts- och föreningsnämnden hade möte 11 juni. Bland annat beslutade nämnden om ekonomiska åtgärder som förvaltningen behöver göra för att få en ekonomi i balans.
 • Coronaviruset: Om simhallar, motionscentrum, sporthallar och ishallar

  Publicerad 5 juni 2020
  Idrotts- och föreningsförvaltningens friskvårdsanläggningar - simhallar, motionscentrum, sporthallar och ishallar - håller öppet. Vid personalbrist kan öppettiderna ändras, gruppträningspass ställas in eller en anläggning stängas. Nedan har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren just nu. Den senaste informationen ligger överst.
 • Information till idrotts- och föreningsförvaltningens lokalhyresgäster med anledning av covid-19

  Publicerad 29 maj 2020
  Har du som lokalhyresgäst svårt att betala din hyra på grund av intäktsbortfall med anledning av Covid-19? Kontakta gärna din fastighetsförvaltare för att diskutera hur vi tillsammans kan hitta en lösning och vilka möjligheter idrotts- och föreningsförvaltningen har att hjälpa dig.
 • Coronaviruset: Information till föreningslivet

  Publicerad 29 maj 2020
  Många föreningar har frågor med anledning av coronaviruset. Här samlar idrotts- och föreningsförvaltningen frågor och svar som rör bokningar, bidrag och de rekommendationer och förbud som påverkar föreningslivet. Den senaste informationen ligger överst.