Hitta och välj daglig verksamhet

Här hittar du information om vilka dagliga verksamheter som finns i Göteborgs Stad. Du väljer daglig verksamhet tillsammans med din socialsekreterare.

  Så här gör du

  Välj tillsammans med din socialsekreterare

  Kontakta en socialsekreterare i din stadsdel för att få hjälp med att välj daglig verksamhet.

  Ta reda på vilken stadsdel du tillhör på sidan Vilken stadsdelsförvaltning tillhör gatan

  Hitta och jämför

  Längre ner hittar du en länk till tjänsten Hitta daglig verksamhet, som gör det lättare för dig att se vilka dagliga verksamheterna som finns. De är indelade i nio olika inriktningar. Klicka på den inriktning som du är intresserad av för att se vilka utförare du kan välja mellan.

  I nästa steg kan du läsa mer om och jämföra de dagliga verksamheterna. Du kan sedan välja att skriva ut eller spara informationen om de verksamheter som intresserar dig och ta med till din socialsekreterare när ni tillsammans ska välja den dagliga verksamhet som passar dig bäst.

  Hitta daglig verksamhet

  Måste jag välja?

  Nej, det är frivilligt att välja. Gör du inget val erbjuds du den verksamhet som ligger närmast din bostad och som har en lämplig inriktning. Om du redan har daglig verksamhet och inte gör något aktivt val kommer du att vara kvar i den dagliga verksamhet där du är idag, förutsatt att utföraren blir godkänd av Göteborgs Stad.

  Vad händer när du har valt?

  När du har valt utförare kommer den dagliga verksamheten att kontakta dig. Tillsammans gör ni upp en plan för när du kan börja och hur du vill ha din dagliga verksamhet, utifrån beslutet som du fått av socialsekreteraren.

  Du kan ändra dig

  Du kan när som helst byta utförare, utan att ange orsaken till bytet. Då kontaktar du din socialsekreterare.

  Normalt tar det två månader att byta daglig verksamhet, förutsatt att det finns en ledig plats. Om det inte finns någon ledig plats på den dagliga verksamhet du vill delta i, kan du ställa dig i kö.