Aktuellt i förskolan

Här hittar du aktuella artiklar om förskolan, där barnens lärande och utveckling är i centrum.

Aktuellt

 • Projekt har gett fler händer i förskolan och en väg in för Yehia

  Publicerad 13 december 2019
  – Det är barnen som gett mig stora delar av språket, säger Yehia Khazaal. I projektet Hand i hand har Yehia Khazaal, som kom från Syrien för drygt ett år sedan, fått arbeta på en svensk arbetsplats och en viktig språkträning. På Förskolevägen 3 har Yehias arbete inneburit en välbehövlig avlastning och en extra resurs i det dagliga arbetet på förskolan.
 • Barnkonventionens dag firades med lyktor, tal och sång

  Publicerad 21 november 2019
  Den 20 november fyllde FN:s konvention om barns rättigheter 30 år och i januari blir barnkonventionen lag i Sverige. Detta firade många förskolor i Göteborgs Stad.
 • Nya förskolor ger bättre arbetsmiljö och större likvärdighet

  Publicerad 14 november 2019
  Melongatan 90 är en av de nya förskolor i Göteborgs Stad som öppnat under året. Lokalerna är typiska för hur förskolor byggs idag, i två plan och med ljusa, ljuddämpade rum anpassade för barnen och den moderna förskolans verksamhet. På den kuperade, gröna gården har barnen många olika miljöer att upptäcka.
 • Förskolan sätts på kartan på Gymnasiedagarna & Future Skills

  Publicerad 9 oktober 2019
  Den 8-10 oktober medverkar förskoleförvaltningen på arbetsmarknadsmässan Future Skills på Svenska Mässan. Förskoleförvaltningen medverkar för att sätta förskolan på kartan och att få besökarna intresserade av att i framtiden arbeta med barnen i Göteborgs Stad.
 • Beslut om framtiden för stadens lärplattform

  Publicerad 23 maj 2019
  Delar av Göteborgs Stads nuvarande lärplattform, Hjärntorget, ska ersättas. Staden kommer att behålla vissa delar men beslutet innebär ändå att förskolor och skolor på sikt till stor del kommer få en ny lärplattform.