Aktuellt i förskolan

Här hittar du aktuella artiklar om förskolan, där barnens lärande och utveckling är i centrum.

Aktuellt

 • Notiser från förskolenämnden 17 juni

  Publicerad 24 juni 2020
  Den 17 juni tog politikerna i förskolenämnden bland annat beslut om att dra in godkännandet för den fristående förskolan Lär & Lek. De diskuterade även sammanslagning av enheter och en ny förskola i Lundby.
 • Så agerar förskoleförvaltningen med anledning av coronaviruset covid-19

  Publicerad 22 juni 2020
  Vi vet att det finns oro för smitta när det gäller coronaviruset covid-19. Förskoleförvaltningen följer aktivt utvecklingen. Vi arbetar enligt Göteborgs Stads rekommendationer och direktiv från Regeringen och Folkhälsomyndigheten.
 • Förskolenämnden återkallar godkännande för fristående förskola

  Publicerad 22 juni 2020
  Förskolenämnden har beslutat att dra in godkännandet för förskolan Lär & Lek i Angered permanent. Beslutet togs på förskolenämndens möte den 17 juni. – Förskolans huvudman har inte vidtagit tillräckliga åtgärder för att komma tillrätta med de brister vi har påpekat, säger förskoledirektör Elisabet Nord.
 • Öppna förskolan erbjuder utomhusverksamhet

  Publicerad 15 juni 2020
  Öppna förskolan Välkomsten i Biskopsgården är en av alla öppna förskolor i Göteborg som har flyttat ut verksamheten för att minska smittspridning.
 • Beredskap finns för att möta behov av barnomsorg i sommar

  Publicerad 3 juni 2020
  Under perioden 6 juli till 2 augusti finns ett antal sommaröppna förskolor i staden. Det finns även beredskap för att ta emot fler barn till vårdnadshavare som fått sena ändringar i semestern till följd av covid-19.
 • Notiser från förskolenämnden 27 maj

  Publicerad 3 juni 2020
  Den 27 maj tog politikerna i förskolenämnden bland annat beslut om de öppna förskolorna. De diskuterade även det ekonomiska läget i förvaltningen samt omplacering av förskollärare.
 • Förskoleförvaltningen överklagar dom om förskoleavgift

  Publicerad 8 maj 2020
  Förskoleförvaltningen överklagar tingsrättens dom gällande förskoleavgift för juli 2019. Förvaltningen anser att beslutet som togs i kommunfullmäktige i november 2018 gällande avgift för förskola i juli gäller och måste följas.
 • Notiser från förskolenämnden 22 april

  Publicerad 30 april 2020
  På nämndsmötet den 22 april tog politikerna bland annat beslut om förskola på obekväm arbetstid, organisering av intern service inom förskoleförvaltningen och uppsägning av Rödboavtalet.
 • Ny finskspråkig förskola på Hisingen

  Publicerad 23 april 2020
  Till hösten startar förskoleförvaltningen finskspråkig verksamhet i en nybyggd modern förskola i Lillhagsparken.
 • Notiser från förskolenämnden den 25 mars

  Publicerad 6 april 2020
  Den 25 mars träffades förskolenämndens politiker.
 • Notiser från förskolenämnden den 26 februari

  Publicerad 9 mars 2020
  På nämndsmötet den 26 februari tog politikerna bland annat beslut om förskolenämndens verksamhetsplan och gav den fristående förskolan Lär & Lek tillfälligt verksamhetsförbud.
 • Förskolan sätts på kartan på Gymnasiedagarna & Future Skills

  Publicerad 9 oktober 2019
  Den 8-10 oktober medverkar förskoleförvaltningen på arbetsmarknadsmässan Future Skills på Svenska Mässan. Förskoleförvaltningen medverkar för att sätta förskolan på kartan och att få besökarna intresserade av att i framtiden arbeta med barnen i Göteborgs Stad.