Aktuellt i förskolan

Här hittar du aktuella artiklar om förskolan, där barnens lärande och utveckling är i centrum.

Aktuellt

 • Förskolor som håller öppet vecka 28–31

  Publicerad 23 juni 2022
  11 juli till och med 5 augusti finns ett begränsat antal förskolor öppna. Behovet av omsorg är mindre under sommaren och därför samordnar vi verksamheten.
 • Unikum ersätter Hjärntorget

  Publicerad 23 juni 2022
  Från och med höstterminens start, vecka 32 och framåt, använder förskolan Unikum istället för Hjärntorget. I Unikum kan du enkelt följa och vara delaktig i ditt barns vardag och utveckling. Där hittar du också viktig information från förskolan.
 • Barn ska få möjlighet att förundras

  Publicerad 21 juni 2022
  I ett samarbete med Göteborgs konsthall ska barnen få möjlighet att förundras, helt enligt läroplanen. Fyra förskolor deltar just nu i konstprojektet Kan en sten bli en häst?
 • Öppna förskolornas öppettider sommaren 2022

  Publicerad 20 juni 2022
  Välkommen att besöka våra öppna förskolor i sommar! Vissa dagar gör vi sommarutflykter, håll dig uppdaterad på de öppna förskolornas webbsidor på goteborg.se eller sociala medier.
 • "Vi vill att barnen ska vara öppna och nyfikna på världen"

  Publicerad 17 juni 2022
  I veckan har många förskolor uppmärksammat West Pride – som ett led i det löpande arbetet med mänskliga rättigheter och normkritik som pågår året runt.
 • Barn, sång och dans på Mångfaldsfestivalen

  Publicerad 16 juni 2022
  Torsdag 16 juni samlades förskolebarn, pedagoger och föräldrar från hela Göteborg i Trädgårdsföreningen för att sjunga och dansa tillsammans. Mångfaldsfestivalen är en integrations- och musiksatsning som började i Hjällbo 2005.
 • Notiser från förskolenämndens möte 25 maj

  Publicerad 13 juni 2022
  På förskolenämndens sammanträde 25 maj förklarade nämnden följande uppdrag som slutförda: insatser för att förstärka personalens säkerhet och motverka tystnadskultur, förstärkning av nationella minoriteters rätt till språk och åtgärder för likvärdig kvälls- och nattbarnomsorg. Förskoleförvaltningen får också i uppdrag att återkomma till nämnden med en långsiktig plan och strategi för att möta sverigefinska minoritetens behov av finskspråkig förskola.
 • Förskoleförvaltningen medverkar i West Pride​

  Publicerad 13 juni 2022
  Nu börjar West Pride! West Pride är kulturfestivalen som lyfter normkritik och budskapet om en inkluderande värld. Festivalen pågår 13–19 juni och förskoleförvaltningen medverkar med programpunkter och på festivalområdet Pride Park.
 • Nu byter vi ut Ping pong och Hjärntorget

  Publicerad 4 maj 2022
  Från och med höstterminen byter vi ut Ping pong och Hjärntorget till två nya system, Unikum för förskola och Vklass för grundskola, gymnasium och vuxenutbildning.
 • Det här gäller i förskolan med anledning av coronaviruset covid-19

  Publicerad 7 februari 2022
  Förskoleförvaltningen följer aktivt utvecklingen gällande covid-19. Vi och Göteborgs Stad följer rekommendationer och direktiv från regeringen och Folkhälsomyndigheten.