Innehållet kan inte hittas

Innehållet du söker gick inte att hitta. Det kan ha flyttats eller tagits bort. Det innebär att direktlänkar och webbläsarens bokmärken/favoriter inte fungerar längre. För att hitta informationen rekommenderar vi att du använder webbplatsens menyer eller sökfunktion.

Anmäl serveringsansvariga

När du utser en eller flera serveringsansvariga måste du alltid meddela kommunens tillståndsenhet. Det gäller också om du byter serveringsansvariga.

Anmäl förändringar i din verksamhet eller ditt bolag

Ska din lokal byggas om eller ska verksamheten byta namn eller inriktning? Ska ägandeförhållandena ändras eller ska verksamheten upphöra? Tänk på att du måste anmäla förändringar i ditt tillstånd i god tid till tillståndsenheten.

Anmäl cateringlokal

Om du vill sälja alkohol vid ett cateringtillfälle behöver du ett serveringstillstånd för catering. Du ska sedan anmäla lokalen som du ska servera i till tillståndsenheten.

Anmäl kryddning av snaps

Du får krydda din egen snaps vid traditionella högtider. Men du måste anmäla det till tillståndsenheten först.

Anmäl provsmakning

Du som har ett serveringstillstånd för din restaurang kan anmäla att du vill arrangera provsmakning av drycker ur ditt sortiment. Även du som tillverkar egna alkoholdrycker och du som är godkänd partihandlare kan få tillstånd för provsmakning.