Boka riksfärdtjänstresa

Du behöver boka din riksfärdtjänstresa minst fyra arbetsdagar innan avresan. Resan bokas på telefon 031 – 41 95 50 på vardagar klockan 8.30 – 15.00.

När vi bokar riksfärdtjänst väljer vi alltid det billigaste färdsättet som du klarar av med hänsyn till din funktionsnedsättning. Hur mycket resan kostar beror på hur långt du ska åka.

Ska du resa med färdtjänstfordon återkommer vi med korrekt avgångstid senast dagen före din avresa. Glöm inte att boka resa för eventuell ledsagare eller medresenär.

Avbokning eller ändring av resa

Om du behöver avboka eller ändra din resa ska du kontakta oss på riksfärdtjänsten på telefon 031 - 41 95 50. En ändring kan göras senast fyra arbetsdagar föra avresan. Ska du avboka din resa måste detta göras senast en timma före avresan. Det är endast riksfärdtjänsten som kan avboka eller ändra en riksfärdtjänstresa, även om det gäller en resa med allmänna kommunikationer.

Biljetter vid avbokning eller ändring av resa

Tåg och flygbiljetter är värdehandlingar som du har ansvar för. Vid av- och ombokning ska du skicka biljetterna så fort som möjligt till färdtjänsten. Vi fakturerar hela din biljettkostnad om vi inte får biljetten återsänd till oss.

Bagage och hjälpmedel på resan

Du har rätt att ta med dig två väskor på resan. Förutom dina resväskor får du också ta med dig de hjälpmedel som behövs för att genomföra resan med beviljat färdsätt.

Ta med din legitimation på resan

Riksfärdtjänsten utför inte själva transporterna utan anlitar olika trafikföretag, till exempel taxiföretag, som utför resorna. För att vara säkra på rätt person reser behöver du ha med dig din legitimation och kunna vissa upp den för föraren. För att förarna ska kunna kontrollera detta lämnar vi ut ditt personnummer till dem. Alla våra trafikföretag har tystnadsplikt och har skrivit på avtal om detta.

Vid resor med allmänna kommunikationer är dina biljetter personliga. Även vid sådana resor kan du behöva visa upp din legitimation.

Om fordonet inte kommer

Kontakta oss på 031 - 41 95 50 om fordonet inte kommer i tid. Du når oss dygnet runt.

  Information och regler

  För att kunna boka en riksfärdtjänstresa måste du ha tillstånd om riksfärdtjänst. 

  Så här gör du

  Boka resa

  För att boka din resa med riksfärdtjänst ring 031-41 95 50. 

  Riksfärdtjänst