Göteborgs Stad

Självservice, e-tjänster

Ansök till förskoleklass

Om ditt barn fyller sex år under 2019 ska du ansöka om en plats i förskoleklass för hösten 2019.

Ansök här

Aktuellt

Språklig kompetensutveckling för anställda i förskolan, hantering av avgifter för utlämnande av allmänna handlingar och uppföljning av utförare i konkurrensutsatt verksamhet enligt LOV var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om den 7 november. Här kan du läsa fler beslut.

Den 6 november fattade nämnden för arbetsmarknad och vuxenutbildning beslut i en av de största upphandlingarna som Göteborgs Stad genomför. Frågan om vilka som ska erbjuda göteborgarna vuxenutbildning och skräddarsydd kompetensutveckling de kommande fyra åren är avgjord.

Därför behöver VA-taxan höjas

Kretslopp och vatten föreslår en höjning av VA-taxan för kommande år för att klara ökade kostnader när staden växer och för att underhålla, förnya och utveckla våra anläggningar och ledningar.

Kalendarium

I Göteborgs stads kalendarium kan du hitta aktiviteter nära dig och i hela staden. Det händer alltid någonting i Göteborg.
Språkcaféer och språkträffar finns till för dig som vill träna mer på din svenska eller ett annat språk tillsammans med andra. Det är bra tillfällen att träna på exempelvis svenska, engelska, tyska, italienska mm.
Besök våra mysiga sagostunder på biblioteken runt om i staden. Vi läser sagor och har kul med rim och ramsor. Det behövs ingen föranmälan till sagostunderna. Välkommen!
Har du lust att delta i en bokcirkel? Vill du läsa en bok och sedan samtala om den med andra? Stadsbiblioteket och många av stadsdelsbiblioteken erbjuder bokcirklar av olika slag och på flera språk, lättläst och för alla åldrar. Ta reda på vilken bokcirkel som passar just dig!

Extern webbplats

Turist

Extern webbplats

Älvstaden

Extern webbplats

GreenhackGbg

Extern webbplats

Val 2018