Göteborgs Stad

Turist i Göteborg

På goteborg.com, Göteborgs officiella besöksguide, hittar du allt du behöver för att få en upplevelsefylld sommar i Göteborg.

Flera ansökningar, anmälningar och liknande kan du utföra själv med hjälp av stadens digitala tjänster.

Logga in med e-legitimation såsom BankID för att komma åt dina pågående abonnemang eller ärenden inom en rad olika tjänster från Göteborgs Stad.

Aktuellt

Så gick skolvalet i Göteborg

Publicerad 25 juni 2019

Ungefär 12 000 barn och elever omfattades av skolvalet inför hösten 2019. Nu kan vi visa hur många som sökte i olika delar av staden och hur många som fick platser på grundskolorna de önskade.

I mitten av juli öppnar Vasabron

Publicerad 20 juni 2019

Vasabron planeras öppna för trafik den 15 juli. Bussarna börjar då rulla över bron igen. I samband med Västtrafiks tidtabellskifte den 19 augusti är även spårvagnarna tillbaka på Vasabron.Välkommen på invigningsfest den 10 augusti kl 12!

Beslutat på kommunstyrelsen 19 juni 2019

Publicerad 19 juni 2019

Genomgång av totalekonomin för Projekt Skeppsbron, utredning av hur av hur avtalet om särskild anställningstrygghet kan avvecklas och central samordningsfunktion för omplacering och omställning var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om på mötet. Här kan du läsa fler beslut.

Kalendarium

Nu är det snart sommarlov och i år finns det många roliga aktiviteter att delta i. Vissa aktiviteter behöver du föranmäla dig till och andra är det bara att komma till.
Kulturupplevelser med fri entré.
I Göteborgs stads kalendarium kan du hitta aktiviteter nära dig och i hela staden. Det händer alltid någonting i Göteborg.
Besök våra mysiga sagostunder på biblioteken runt om i staden. Vi läser sagor och har kul med rim och ramsor. Det behövs ingen föranmälan till sagostunderna. Välkommen!

Övriga externa och interna kanaler

Anslagstavla

Extern webbplats

Vårt Göteborg

Extern webbplats

Turist

Extern webbplats

Stadsutveckling Göteborg

Extern webbplats

Älvstaden

Extern webbplats

Göteborg 400 år 2021

Extern webbplats

City of Gothenburg

Extern webbplats

Företagslotsen - Tillstånd och regler

Extern webbplats

GreenhackGbg