Till sidans huvudinnehåll

Relaterad information

Illustration vita och rosa blommor på grön botten.

Sök sommarvikariat

Är du över 18 år? Vill du ha ett omväxlande jobb där du arbetar för människor som behöver dig? Sök sommarvikariat i Göteborgs Stad.

Relaterad information

Bagare

Vi hjälper dig hitta rätt i karriären

När du träffar våra karriärvägledare utgår vi från dig för att se vad som passar just dig i arbetslivet och för att det ska leda till ett jobb.

En ung kvinna spelar fiol

Lämna ditt Göteborgsförslag!

Göteborgsförslaget är till för dig som har en idé om hur Göteborg kan utvecklas. Lämna ditt förslag och rösta på andras. Förslag som får 200 röster tas upp för beslut av politikerna.

Röstkort tas emot

Jobba som röstmottagare

Den 9 juni 2024 är det EU-val. Just nu söker Valnämnden dig som vill jobba som röstmottagare på valdagen. Gör en insats för demokratin, gå in och anmäl ditt intresse redan idag. Du behövs!

Personer som tränar.

Träna gratis

Göteborg är fullt av gratis träning och det finns många sätt att komma igång. På goteborg.se/tranagratis får du massor av tips.

Aktuellt från Göteborgs Stad

Hana Al-Khamri lyfter kvinnliga saudiska journalister i sin debutbok.

Aborträtten, saudiska journalister och feministiska serier på internationella kvinnodagen

2024-03-01

Den 8 mars är det internationella kvinnodagen och Göteborgs bibliotek och kulturhus bjuder in till flera programpunkter för att uppmärksamma detta. Slaget om aborträtten, kvinnliga journalister i Saudiarabien och feministiska serier är några av de teman som lyfts.

Göteborgs Stad planerar för en gång- och cykeltbro i ett centraltläge, som mellan kasinot och Hugo Hammars kaj.

Tyck till om gång- och cykelbron över älven

2024-02-27

Nu planerar vi en ny gång- och cykelbro över älven! För att veta mer om hur den bäst ska planeras vill vi gärna att du svarar på några frågor. Länk finns nedan och vi vill ha ditt svar senast den 17 mars.

Gustaf Adolfs torg i Göteborg

Beslutat i kommunstyrelsen

2024-02-21

Utvärdering av Göteborgs Stads plan för arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck och utredning hur Göteborgs Stads kommunikationsarbete kan effektiviseras var två av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 21 februari 2024. Här kan du läsa fler beslut.

Nyheter från nättidningen Vårt Göteborg

”Göteborgarnas konst 2023”

Göteborgarnas konst 2023 visas på webben

2024-03-01

Nu öppnar webbutställningen ”Göteborgarnas konst 2023”. Här visas alla verk som förra året köptes in till Göteborgs Stads konstsamling. Allt från fotografier, teckningar och oljemålningar till skulpturer och textila verk.

Branden på Oveana.

Fler områden städas efter Oceana-branden

2024-02-29

Efter att först ha städat gator och mark närmast brandplatsen städar Göteborgs Stad nu också extra på lekplatser och i park- och grönområden i bland annat delar av Johanneberg.

Jenny åkte bland annat flakmoped för att se till att läkemedelsautomaterna skulle komma hem till testpersonerna. Fotograf: Jenny Zander

Läkemedelsautomat bidrar till självständigt liv

2024-02-20

Göteborgs Stad testar under vintern läkemedelsautomater i södra skärgården för personer som behöver hjälp med att ta sin medicin.

Evenemang i Göteborg

Illustration: man som sjunger

Det händer i Göteborg idag

I Göteborgs Stads kalendarium hittar du våra aktiviteter i hela staden. Här hittar du vad som händer idag. Nästan allt är gratis.

Fyrverkerier över ett fullsatt Ullevi.

Evenemangskalendern

I evenemangskalendern hos goteborg.com hittar du ett rikt urval av evenemang på scener, arenor, parker och besöksmål i Göteborg med omnejd.

Bild på en bok.

Vill du börja bokcirkla?

Läs en bok och diskutera det du läst tillsammans med andra.

Relaterad information

Förskolebarn som äter mellanmål ute.
Förskola och utbildning

Ansök till förskola här!

Du kan ansöka om en plats på förskola eller i familjedaghem tidigast sex månader innan ditt barn behöver platsen. Barnet kan få en plats tidigast från ett års ålder.

Två personer som pratar teckenspråk.
Omsorg och stöd

Hitta medborgarkontor

På medborgarkontoren får du hjälp att hitta rätt bland verksamheterna i Göteborgs Stad eller veta vilken myndighet du kan vända dig till i ett ärende.

Barn framför nybyggda hus
Göteborg växer

Se hur Göteborg växer

Stadsutvecklingswebben har flyttat in på goteborg.se. Följ hur Göteborg utvecklas här.

${loading}