Till sidans huvudinnehåll

Underhållsarbete på goteborg.se påverkar vissa e-tjänster samt Mina sidor idag kl. 8-21

Senast uppdaterad: 20 april 2024 klockan 17:17

Fram till ungefär klockan 21 idag fungerar inte alla e-tjänster på grund av underhållsarbete. Du ser när du kommer in i e-tjänsten om den fungerar eller inte. E-tjänster som påverkas är till exempel försörjningsstöd och boendeparkering.

Relaterad information

Foto: Marie Ullnert

Vetenskapsfestivalen 16-21 april

Nu drar Vetenskapsfestivalen i gång med över 200 programpunkter för allmänheten  Årets tema är vågor. Allt är gratis.

Två barn tittar på tavlor.

Fri entré för alla på Museernas dag 20 april

Vad sägs om hajar i ett levande korallrev? Mästerverk av Rembrandt och Picasso? Unik mosaik från det mytomspunna Babylon? Eller kanske ett möte med Skandinaviens äldsta skelett? Hoppas vi ses!

Illustration Ungdomsfullmäktige.

Vad skulle du skapa med 25 000 kr?​

Nu finns pengar till ditt event! Spel, musik, mode eller nåt helt annat? ​ I år har Ungdomsfullmäktige 150 000 kronor att dela ​ut till olika event skapade av unga.

Aktuellt från Göteborgs Stad

Kvinna som duschar till schlagermusik.

Duscha till en schlager

2024-04-17

Inför Eurovision Song Contest har Kretslopp och vatten en kampanj om att spara vatten. Den 29 april till 2 maj kommer 300 informationstavlor på stan att uppmana göteborgarna att ”Duscha till en schlager”, det vill säga duscha i max tre minuter.

Gustaf Adolfs torg i solsken

Beslutat i kommunstyrelsen

2024-04-10

Göteborgs Stads årsredovisning 2023, redovisning av genomförda aktiviteter utifrån planerna för mänskliga rättigheter samt extern utvärdering av stadens arbete för att motverka tystnadskulturer var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 10 april. Här kan du läsa fler beslut.

Entrén på Kulturhuset Blå Stället

Fira Blå Stället 45 år!

2024-04-04

Den 22 april 1979 invigdes Kulturhuset Blå Stället som det första kulturhuset i en förort i Sverige. Var med och fira deras 45 år med dans, mat, musik, samtal och minnen.

Nyheter från nättidningen Vårt Göteborg

Att läsa högt för barn ger dem ett rikare ordförråd och ett verktyg som de har nytta av hela livet. Foto: Kamaji Ogino/Pexels

Så firar Göteborg Världsbokdagen

2024-04-18

Världsbokdagen firas i år med gratis aktiviteter för barn och vuxna på Göteborgs bibliotek och kulturhus. Det blir bland annat uppläsningskväll, bokfest för skolelever och stickcafé med högläsning.

Valborgsmässoeld

Fira Valborg i Slottsskogen med sång, tal och brasa

2024-04-17

Tisdag 30 april kan du fira valborgsmässoafton i Slottsskogen. Det blir festligheter som klassisk valborgsbrasa, vårtal och en unik körsångspromenad, som startar från sex olika platser i parken.

Kompostpåse från Göteborgs Stad.

Allt mer matavfall samlas in

2024-04-15

För första gången sedan 2016 märks en tydlig ökning av den insamlat matavfall i Göteborg. Ökningen är åtta procent under årets första månader jämfört med samma period ifjol.

Det händer i Göteborg

Illustration: man som sjunger

Det händer i Göteborg idag

I Göteborgs Stads kalendarium hittar du våra aktiviteter i hela staden. Här hittar du vad som händer idag. Nästan allt är gratis.

Fyrverkerier över ett fullsatt Ullevi.

Evenemangskalendern

I evenemangskalendern hos goteborg.com hittar du ett rikt urval av evenemang på scener, arenor, parker och besöksmål i Göteborg med omnejd.

Bild på en bok.

Vill du börja bokcirkla?

Läs en bok och diskutera det du läst tillsammans med andra.

Relaterad information

Förskolebarn som äter mellanmål ute.
Förskola och utbildning

Ansök till förskola här!

Du kan ansöka om en plats på förskola eller i familjedaghem tidigast sex månader innan ditt barn behöver platsen. Barnet kan få en plats tidigast från ett års ålder.

Två personer som pratar teckenspråk.
Kommun och politik

Hitta medborgarkontor

På medborgarkontoren får du hjälp att hitta rätt bland verksamheterna i Göteborgs Stad eller veta vilken myndighet du kan vända dig till i ett ärende.

Bagare
Jobba i Göteborgs Stad

Vi hjälper dig hitta rätt i karriären

När du träffar våra karriärvägledare utgår vi från dig för att se vad som passar just dig i arbetslivet och för att det ska leda till ett jobb.

Barn framför nybyggda hus
Göteborg växer

Se hur Göteborg växer

Stadsutvecklingswebben har flyttat in på goteborg.se. Följ hur Göteborg utvecklas här.

${loading}