Till sidans huvudinnehåll

Relaterad information

Det röda upplysta hjärtat i Brunnsparken i snö.

Jul i Göteborg

Göteborg är en riktig julstad med mängder av mysiga marknader, Jul på Liseberg och en oslagbar atmosfär. Njut av julkonserter och julshower, julshopping, mellandagsmys och julens alla smaker. Du hittar allt om julstaden Göteborg hos goteborg.com.

Visionsbild över ny station vid Linnéplatsen
Göteborg växer

Spårväg och citybuss Brunnsbo-Linné via Lindholmen

Spårväg och citybuss Brunnsbo-Linné via Lindholmen ska försörja växande stadsdelar med ny kollektivtrafik och bättre knyta ihop Hisingen med fastlandet. De centrala delarna av Göteborg avlastas och många resor blir snabbare och smidigare.

Börsensalen.

Kommunfullmäktiges möte 7 december 2023

Mötet direktsänds via webb-TV och i närradion med start klockan 13.00.

Aktuellt från Göteborgs Stad

Börsen på Gustaf Adolfs Torg
2023-11-29

Beslutat i kommunstyrelsen 2023-11-29

Detaljplan för verksamheter vid Norra Stenebyvägen i Tuve och revidering av Göteborgs Stads riktlinje för säkerhetsskydd var två av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 29 november 2023. Här kan du läsa fler beslut.

Vintersmyckning av Brunnsparken.. Foto: Stadsmiljöförvaltningen
2023-11-29

Nu gnistrar och glimmar staden

Ljusbollar, göteborgsgranar och en giraff i stadens vintersmyckning Nu smyckas staden igen med jul- och vinterdekorationer.

Matavfallspåse
2023-11-17

Ny lag ställer krav på att sortera ut matavfallet

1 januari 2024 införs en lag i alla EU-länder om att hushåll och verksamheter ska ta hand om sitt matavfall. I Göteborg kommer lagen att införas successivt. Det innebär att alla göteborgare som har möjlighet att sortera ut och samla in sitt matavfall ska göra det och att fastighetsägare som inte ger sina hyresgäster och bostadsrättsinnehavare den möjligheten ska göra det så snart som möjligt.

Nyheter från nättidningen Vårt Göteborg

Regnbågsflagga.
2023-11-28

HBTQI-rådet bjuder in till samtal i Regnbågshuset

I år pågår flera firanden inom hbtqi-communityt i Göteborg. Regnbågshuset firar ett år och HBTQI-rådet firar tio år. 3 december bjuder HBTQI-rådet in till samtal som en del av Regnbågshusets firande.

Vinterbild med snö. Foto: Lo Birgersson
2023-11-23

Personer i hemlöshet får stöd i vinter

Inför den kalla vintern förbereder Göteborgs Stad och idéburen sektor för fler övernattningsplatser. Detta för att personer i hemlöshet inte ska behöva sova utomhus i kylan.

Grav från vikingatiden. Foto: Karolina Kegel.
2023-11-22

Gravar från vikingatiden hittade i centrala Göteborg

Stadsmuseets arkeologer har hittat två gravar från vikingatiden vid en grävning i Burgårdsparken nära Valhallabadet. Kol14-analyser visar att gravarna är från cirka 750-1000 e.Kr.

Evenemang i Göteborg

Illustration: man som sjunger

Det händer i Göteborg idag

I Göteborgs Stads kalendarium hittar du våra aktiviteter i hela staden. Här hittar du vad som händer idag. Nästan allt är gratis.

Fyrverkerier över ett fullsatt Ullevi.

Evenemangskalendern

I evenemangskalendern hos goteborg.com hittar du ett rikt urval av evenemang på scener, arenor, parker och besöksmål i Göteborg med omnejd.

En person som läser en bok.

Vill du börja bokcirkla?

Läs en bok och diskutera det du läst tillsammans med andra.

Relaterad information

Bagare som bakar tårtor.
Förskola och utbildning

Vi hjälper dig hitta rätt i karriären

En intressant utbildning, ett jobb du trivs med eller en bra relation. När det känns rätt blir allt lättare. När du träffar oss utgår vi från dig för att se vad som passar just dig i arbetslivet och för att det ska leda till ett jobb. Om det krävs en utbildning har vi hundratals att välja mellan. Det går vi igenom när du kommer hit.

Två personer som pratar teckenspråk.
Omsorg och stöd

Hitta medborgarkontor

På medborgarkontoren får du hjälp att hitta rätt bland verksamheterna i Göteborgs Stad eller veta vilken myndighet du kan vända dig till i ett ärende.

Barn framför nybyggda hus
Göteborg växer

Se hur Göteborg växer

Nu har stadsutvecklingswebben flyttat in på goteborg.se. Följ hur Göteborg utvecklas här.

Förskolebarn som äter mellanmål ute.
Förskola och utbildning

Ansök till förskola här!

Du kan ansöka om en plats på förskola eller i familjedaghem tidigast sex månader innan ditt barn behöver platsen. Barnet kan få en plats tidigast från ett års ålder.

Vinterdag i Göteborg
Omsorg och stöd

Gratis broddar till 65-åringar i Göteborg

Göteborgs Stad skickar under vecka 41 ut ett brev med erbjudande om gratis broddar till göteborgare som fyller 65 i år och är folkbokförda i Göteborg. Erbjudandet gäller 10 oktober - 8 december.

${loading}