Maten på äldreboendena i Lundby

Fotograf: Helle Lyrstrand Larssen

Publicerad 9 januari 2019

Det är vårt produktionskök Elias kök på Sehlstedtsgatan som lagar maten som erbjuds på äldreboendena i Lundby. Läs mer om det här.

Personalen i Elias kök lagar 300 portioner varje dag, sju dagar i veckan, och har utskick till tre äldreboenden i stadsdelen: Fyrväpplingen, Sockenvägen och Byalagsgatan. Elias kök skickar också mat till dagverksamheten Solstrålen under veckodagarna. Det finns alltid två rätter varje dag att välja på till måltiden mitt på dagen för våra hyresgäster och till det erbjuds alltid grönsaker. Efter måltiden bjuds det på dessert.

Samtliga hyresgäster på våra äldreboenden i Lundby erbjuds dessutom frukost, fika, mellanmål och kvällsmat varje dag.

Elias kök arbetar kontinuerligt med förbättringar utifrån hyresgästernas önskemål kring menyn samt att vi strävar efter att minska transporttiderna för att få en kortare varmhållning. Elias kök följer livsmedelsverkets rekommendationer och köket granskas regelbundet varje år av Miljöförvaltningen. Maten som lagas i Elias kök är säsongsanpassad och vi köper in ekologiska produkter till cirka 50 procent.

Elias köks restaurang är också öppet för allmänheten och har öppet måndag till fredag klockan 11.30–13.30 samt lördag till söndag klockan 12.00–13.30. I lunchen ingår salladsbuffé, hembakat bröd, kaffe och kaka, och det finns alltid två rätter att välja mellan.

Läs mer om Elias kök och veckans meny här:

https://goteborg.se/wps/portal?uri=gbglnk%3a201584112044

    ${loading}