Till innehåll

Skolundervisning på finska och svenska startar i Göteborg

Fotograf:

Publicerad 22 mars 2019

Till hösten startar Askimsskolan med tvåspråkig undervisning i finska och svenska. Framöver kan det finnas ännu fler skolor där eleverna kan få undervisning på finska.

På Askimsskolan kommer det att vara integrerad tvåspråkig undervisning på finska. Det betyder att eleverna får minst 50 procent av undervisningen i teoretiska ämnen på två språk, det vill säga i till exempel NO/SO, historia och matematik.

Jag vill söka till tvåspråkig undervisning på Askimsskolan!

Om du vill att ditt barn ska få undervisning på finska och svenska på Askimsskolan du ansöka under perioden för skolbytet som är 1-15 maj. På Askimsskolan börjar undervisningen till hösten.

Ett behov som finns i vår stad

Det bor många barn i Göteborg som har finska som modersmål. De senaste åren har de inte haft möjligheten till att få tvåspråkig undervisning på finska och svenska i Göteborgs skolor. Om många vill ha tvåspråkig undervisning på finska och svenska kan det bli fler skolor som har den möjligheten.

Finskt förvaltningsområde

Göteborgs Stad är del av finskt förvaltningsområde. Det betyder till exempel att vi ska stötta barns utveckling av en kulturell identitet och användning av det finska språket. Du kan läsa mer om det finska förvaltningsområdet i Göteborg här.

Nyheten på finska

Du kan läsa nyheten på finska här.

    ${loading}