Till innehåll

Teaterföreställningen Heddor öppnar upp till samtal över generationerna

Publicerad 8 juli 2019

Det coola gänget, mobbning, fester, föräldrar och dramatik. Det är fokuset i föreställningen "Heddor" som Kulturskolans teaterelever i Örgryte-Härlanda tillsammans med Studieförbundet vuxenskolan sätter upp. Den generationsöverskridande teatern öppnar upp för allmänheten under Kulturkalaset och bjuder på två kostnadsfria föreställningar.

Generationsöverskridande teater

Under ett års tid har Kulturskolans teaterelever i Örgryte-Härlanda arbetat för fullt med teaterföreställningen Heddorna; allt från att skriva själva handlingen till att öva repliker. Föreställningen är inte bara ett avslut på terminen för teatereleverna utan även finalen i projektet "generationsöverskridande teater".

Deltagarna är allt från 12-70 år och är ett samarbete mellan Kulturskolan och Studieförbundet vuxenskolan. De äldre deltagarna kom in i det senare stadiet av arbetet, när eleverna hade skapat en handling och scener. I början av projektet var vissa av de unga deltagarna tveksamma inför att en kväll i veckan träffa och skapa med vuxna, det säger Ingrid Pettersson:

- Innan vi började öva tillsammans så tänkte jag "Åh gud det kommer vara vuxna och de pratar bara om räkningar och grejer", men det är verkligen inte som man tänkte att de skulle. Nu när vi är i samma sammanhang så pratar vi liksom tillsammans.

Baseras på den kultförklarade filmen "Heathers"

Eleverna från Kulturskolan har med hjälp av teaterpedagogerna skapat handlingen och scenerna tillsammans. Historien är inspirerad av dramafilmen "Heathers" men har förflyttats till en skola i dagens samhälle. I föreställningen får du träffa plugghästen Veronica som ger sig ut på en resa; från att inte vara någon alls till att tillhöra skolans populäraste. Men allt har konsekvenser och allas liv vänds upp och ner. Hur väljer alla att ta tag i problemen som uppstår? Det är en av frågorna som besvaras under föreställningen.

Teaterföreställningarna är en del av Göteborgs kulturkalas och biljetterna är gratis.
Teaterföreställningen Heddor är ett projekt där personer i alla åldrar möts och skapar tillsammans. Skådespelarna är mellan 12-70 år och har olika erfarenheter av teater sedan tidigare.

Skaffa biljetter till föreställningen här (skickas vidare till mejl).

Samarbete mellan Kulturskolan i Örgryte-Härlanda och Studieförbundet Vuxenskolan.

    ${loading}