Illustration: Josephine Skapare

Åldersvänliga Göteborg

Syftet med kommunstyrelsens uppdrag "Åldersvänliga Göteborg" är att göra staden till en bättre plats att åldras på. Vi arbetar med äldre personer och strategiska aktörer för att satsa på rätt åtgärder. 2020 blir handlingsplanen klar.

Prenumerera på nyhetsbrev

Välkommen att ta del av senaste nytt. Sätt upp dig på sändlistan för Åldersvänliga Göteborgs nyhetsbrev.

Pratshowturné om känsliga ämnen

Två pratshower genomfördes under hösten 2020. Pratshowerna handlade om ensamhet samt om sex och sensualitet när en blir äldre. De sändes digitalt på grund av Covid-19 pandemin och går att ta del av här: Till pratshowerna

Sprid kärlek inte ålderism

Till pratshowen om sex och sensualitet som senior har vi tagit fram en samtalsstartare - en kondom. Här berättar vi varför.

Om uppdraget

Senior Göteborg har kommunstyrelsens uppdrag att ta fram en handlingsplan för att Göteborg ska bli mer åldersvänligt. Satsningen är ett internationellt initiativ av Världshälsoorganisationen (WHO).

1000 städer i 41 länder är med i WHO:s nätverk för Age-friendly Cities and Communities som etablerades 2010 med anledning av de två trenderna:
• En åldrande befolkning
• Ökad urbanisering

Göteborgs Stad fokuserar på sex områden som definierats av forskare och äldre personer: stadsmiljö, mobilitet, bostäder, social delaktighet och inkludering, samhällsstöd och service, information och kommunikation.

Vill du veta mer?

Kontakta Lisa Holtz processledare stadsutveckling +46 31 368 02 96

Kontakta Sofia Tillman processledare social hållbarhet +46 31 368 00 97