Tallrik med god och innehållsrik sallad.

Skolmat, matsedel

Här finns information om maten som serveras på skolan. Behöver ditt barn specialkost eller har allergier ska du berätta det för oss i personalen.

Varje dag serveras två rätter där minst en av rätterna är vegetarisk.

Matsedeln är näringsberäknad, säsongsanpassad och består i så hög utsträckning som möjligt av ekologiska livsmedel. I köket arbetar vi för att vara ett gott exempel genom att skapa goda, näringsriktiga och hållbara matvanor för eleverna.

Skolornas matsedlar finns på Hjärntorget och på webbplatsen dinskolmat.se (länken öppnas i nytt fönster) som också kan nås via gratisappar för smartphones.

Har du behov av specialkost på grund av allergi eller medicinska ta kontakt med din klasslärare för mer information.

Förbjudet med nötter, jordnötter, mandel och sesam

Det är förbjudet att ta in och att servera nötter, jordnötter, mandel och sesam i skolorna och förskolorna i Göteborg. Förbudet gäller alla lokaler, hela dygnet och alla veckans dagar. Detta för att nötter, jordnötter och sesam kan utlösa svåra och livshotande reaktioner hos den som har allergi. Risken att förväxla nötter med mandel i mald och hackad form är stor, därför gäller förbudet även mandel.

Förbud mot nötter, jordnötter, mandel och sesam

Måltidsprogrammet för Göteborgs Stad

Oavsett var du bor i staden ska du serveras en måltid, som är god, nyttig, miljöanpassad och lustfylld – lagad och serverad av kunnig och serviceinriktad personal. Helst ska den överträffa dina förväntningar. I Måltidsprogrammet för Göteborgs Stad finns mer information.

Måltidsprogrammet

Miljömåltider

Varje år serveras cirka 19 miljoner måltider inom skola, vård och omsorg i Göteborg. Maten har en stor miljöpåverkan och därför är målet att öka andelen miljömåltider som serveras i stadens verksamheter. Miljömåltider