Om Mötesplats - Kulturhus

Hit är alla välkomna! Här är det intressena som enar. Din lust styr vad du vill delta i oavsett om det är korsord, lustfylld dansträning eller att sjunga i kör.

Vi vill skapa förutsättningar för bättre hälsa och livskvalitet så du kan leva ett gott liv i vardagen. Bli inspirerad, dela intressen med andra samt testa nytt
och göra saker för första gången.

Forskning visar att kultur bidrar till hälsa, att hälsa bidrar till välbefinnande och välbefinnande bidrar till en högre upplevd livskvalitet. Mötesplats-Kulturhus är inte bara en geografisk plats, utan flyttas ut när vi samarbetar med andra.

Du är med och bestämmer aktiviteterna

Här på Mötesplats – Kulturhus får du som deltagare själv vara med och skapa kultur. Vi vill stimulera dig som deltagare att prova på och göra nya saker. Här är allt möjligt. Många programpunkter utgår från idéer som kommer från deltagarna. Vi i personalen är sällan själva med och leder en aktivitet. Du som deltagare har möjlighet att vara ledare om du vill. Men här får du också lov att bara vara.

Innehållet i programmet är varierande, aktuellt och speglar det som händer i samtiden. Programmet hittar du på Mötesplats-Kulturhus, träffpunkterna och i stadens kalendarium.

Flera verksamheter under samma tak

I våra lokaler finns även:

Vill du veta mer?

Under åren har det gjorts filmer som visar vad som händer på Mötesplats - Kulturhus.

Följ oss på Facebook: www.facebook.com/traffpunktericentrum

Om du vill veta mer om teorin bakom vårt sätt att arbeta ska du läsa vår Praxisteori, som du kan ladda ner här.