Foto: Jessica Ohliw

Om vård- och omsorgsboendet

Du som bor på Moräns Vård- och omsorgsboende ska kunna känna dig trygg, delaktig och nöjd. Målet för oss som arbetar här är att du ska få det stöd du behöver för att leva ett gott och självständigt liv, utifrån dina förutsättningar och val.

På Moräns Vård- och omsorgsboende finns 89 lägenheter fördelade på sex enheter. Varje enhet har ett gemensamt vardagsrum och kök. 14 av lägenheterna är för personer med demenssjukdom.

I entréplan finns ett solrum där du kan njuta av sommarsol året om. Frisör och fotvård där du kan boka tid, finns också i huset. När du behöver tandläkarbesök får du hjälp att ordna det. I samråd med sjuksköterska ordineras ibland taktil beröring.

Till boendet hör en lummig innergård. Den har asfalterade gångvägar och gott om bänkar. Busshållplats finns i närheten och flexlinjen stannar alldeles utanför huset.

Moräns Vård- och omsorgsboende är rökfritt inomhus. Vi som arbetar här är miljömedvetna och arbetar för ett äldreboende med färre engångsprodukter och minskat matsvinn med välplanerade måltider.

För att komma hit kan du ta buss 62 till hållplats Lefflersgatan.

Så här bor du

Den lägenhet du hyr är 43 kvadratmeter stor om det är en singellägenhet, och 52,2 kvadratmeter om det är en dubblett. Alla lägenheter är utrustade med badrum och pentry samt antingen balkong eller uteplats.

En höj- och sänkbar säng med madrass finns redan på plats, men i övrigt möblerar du efter ditt eget tycke och smak. När du flyttar in tar du med kläder, möbler och andra privata saker du vill ha och tycker om, samt de personligt utskrivna hjälpmedel du har, till exempel larm och rollator. TV-licens ingår för de vanligaste kanalerna. För att använda Internet behöver du själv ordna ett abonnemang.

I vardagsrummet som finns gemensamt för alla på varje våning kan du umgås med andra, kanske spela spel eller lyssna på högläsning. Under den varmare årstiden umgås och fikar vi gärna tillsammans utomhus.

Planritning lägenheter Morängatans äldreboende.pdf

Dina behov i centrum

All personal ska kunna hjälpa dig med det du behöver. Du har dessutom en utsedd kontaktperson. Tillsammans med sina kollegor arbetar kontaktpersonen för att underlätta för dig att fortsätta att leva det liv du vill utifrån dina egna förutsättningar. Har dina närstående frågor är även de välkomna att vända sig till din kontaktperson eller vem som helst av personalen. Ibland bjuder vi in till matråd och hyresgästmöten där även dina anhöriga är välkomna att delta.

Tryggt med personal dygnet runt

Det finns alltid tillgång till omsorgspersonal. De hjälper dig att få kontakt med en sjuksköterska om du skulle bli sjuk eller behöver annan medicinsk hjälp. Sjuksköterskan kontaktar läkare vid akuta behov.
Du har möjlighet att få trygghetslarm om du vill. Det kostar inget extra.

Vill du komma på besök?

Om du vill se hur vi har det på Moräns Vård- och omsorgsboende är du varmt välkommen att besöka oss. Kontakta administratören för att boka in en tid så att vi har möjlighet att ta emot dig på bästa sätt.
Dina anhöriga är alltid välkomna hit.