Konst / Utställningar

Bilder och konst kan vara startpunkt för samtal om livet och samhällsfrågorna. Konsthallen Blå Stället är vår stora utställningshall. Vi visar mindre utställningar i Blå Gången, i glasmontrarna i våra båda entréer och ibland i våra tegelkorridorer och på Innergården. Vi ansvarar också för Hammarkullen Konsthall (i Hammarkullens underjordiska spårvagnshållplats) som drivs c/o Blå Stället och där program läggs av ett konstnärligt råd. Välkommen till konsten!

Den 17 augusti öppnar Blå Stället igen.
Vi följer riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten och Göteborgs Stads policy.

Vill du få information om utställningar, workshops, konstnärssamtal?
Mejla din adress så får du direkt inbjudan till konstevenemangen!
Vill du boka en visning? Mejla till Emma Corkhill, producent
E-post: emma.corkhill@kultur.goteborg.se

Konsthallen Blå Stället på Facebook. 

Konsthallen Blå Stället
- Utställningar och program

4/9–21/11
The Ghost Ship and the Sea Change

– GIBCA/Göteborg International Biennal for Contemporary Art


I The Ghost Ship and the Sea Change visas konstverk som med olika perspektiv och metoder behandlar de globala flöden av varor, ideologier, kapital och människor som format de senaste 400 åren i Göteborg – och världen. Inte sällan med förödande konsekvenser i form av sociala och ekonomiska orättvisor, strukturell rasism och miljöförstöring.

Franska tomten, numera Packhusplatsen, i Göteborgs hamnkvarter med kopplingar till Sveriges koloniala styre av den karibiska ön Saint Barthélemy (1784–1878) används som narrativ startpunkt för biennalen. Genom att betrakta platsen utifrån dess koloniala historia, speglad i de byggnader och verksamheter som finns där idag – det forna högkvarteret för ett transatlantiskt rederi, en domstol, ett casino, ett museum för migration (stängde i mars 2021), hamnen och havet – knyts dåtid till nutid och Göteborgs Stad till andra delar av världen.

På Konsthallen Blå Stället kommer verk av Shanzhai Lyric & Solveig Qu Suess visas.
Mer info kommer efterhand.

Konsthallen Blå Stället är för första gången en av huvudscenerna  för utställningar under del 2 av årets konstbiennal som öppnar den 4/9.

Horisontell linje

Andra utställningar i huset

(I utställningsytan "Angereds fönster" visas utställningar av och med människor och föreningar i Angered. Vill du visa eller berätta något - kontakta Emma Corkhill.) 

30/8–1/10
Alice Hardju: Inspiring women & trippy eyes 

Centrummontern. 

Alice Hardju
Bild: Alice Hardju.

Alice Hardju är en konstnär som målar färgstarka tavlor med akrylfärger med både spirituella och feministiska teman. Hon är 24 år och har varit student vid Angeredsgymnasiet.  

Utställningen är en kombination av teman som Alice arbetar med. 
Inspiring Women handlar om att sprida historier om inspirerande fantastiska kvinnor genom alla tider. Det de har gemensamt är att de inte blivit uppskattade och hyllade. Konstnären vill inspirera andra flickor och kvinnor. 

I Trippy Eyes Collection vänds blicken inåt. Ingens liv ser exakt likadant ut som någon annans. Upplevelser, känslor, minnen - vi bär alla på vår egen historia. När du ser på dessa tavlor vill konstnären att du vänder dig inåt och känner efter. Vad betyder detta i din värd? Vad får det dig att känna?  

Följ henne gärna på Instagram @alicehardjuart & Facebook: Alice Hardju Art

30/8–1/10
Johan Roman - Blixtning Studio

Centrummontern.

Johan Roman
Bild: Johan Roman.

”Jag är bildkonstnär, med bas i Göteborg, som arbetar med fotografering och design och för samman de båda fälten till ett koncept. Mina verk skapar jag genom att leka med artificiella ljuskällor, rita med oregelbundna ljusstrålar och sedan fånga dem med kameran. I efterbearbetningen, genom att justera högdagrar och skuggor, utvecklar jag därigenom en unik färgpalett”. [Johan Roman, Blixtning - Photography and design.

“I am a visual artist based in Gothenburg, Sweden. I work with photography and design, merging both fields into one concept. I create each piece from playing with artificial light sources, drawing misshapen light brushes and capturing them with the camera. In the post-production, adjusting highlights, shadows I develop its unique color palette”.  [Johan Roman, Blixtning - Photography and design.

Behance (Portfolio) Blixtning Studio on Behance 
Instagram: Blixtning Studio (@blixtningstudio) 

Horisontell linje 

30/8–1/10
Det chilenska folket har vaknat 
- fotoutställning av Raúl Carrasco

Angereds fönster. 

Chile Desperto
Foto: Raúl Carrasco.

Sedan den 18 oktober 2019 har det chilenska folket protesterat mot ojämlikheter och orättvisor. Regeringen har svarat med förtryck som utövas av säkerhetsstyrkorna, vilket resulterat i ett betydande antal dödsfall, sårade och fängslade.
Det pågår även en internationell mobilisering till stöd för friheten av de politiska fångarna i Chile. 
Nätverk: Chile despertó, Göteborg, Chile vaknade, Göteborg.

Horisontell linje   

Karantänkonst 

Parkmontern. Visas tills vidare.

karantänkonst utställningen

Karantänkonst - inte för sent att vara med!
I mars 2020 bjöd vi in alla att dela med sig av sin karantänkonst. Många har skickat oss sina 15 x 15 cm verk och i den här utställningen visar vi de bidrag vi fått in. 

Det går fortfarande att lämna in bidrag till den kollektiva utställningen Karantänkonst!
Hur ser din bild av pandemi och karantän ut?
Alla tekniker är välkomna, men formatet är 15 x 15 cm.
Utställningen pågår tills vidare.

Skicka ditt bidrag till:
Kulturhuset Blå Stället, Marja Fodorpataki.
Angereds Torg 13, 424 65 Angered.