Program

Här hittar du alla aktiviteter på Kulturhuset Bergsjön. Varmt välkommen!

Konstutställning med Bibbi Forsman, Nikolas Nilsson och Kerstin Bratt

Bild på Konstepidemin

Datum, tid och beskrivning

Börjar
Lördag 18 mars
Slutar
Onsdag 5 april
Öppettider
  • Måndag-tisdag kl. 10-19
  • Onsdag-fredag kl. 10-18
  • Lördag-söndag kl. 11-16
Kostnad
Gratis

Konstnärerna är engagerade på Allas Ateljé från Konstepidemin. Kanske har du träffat dem på Fredagsklubben på kulturhuset där de varje fredag träffar barn och unga och skapar tillsammans?

Bibbi Forsman är keramiker, Kerstin Bratt är bildkonstnär och Nikolas Nilsson är konstnär.

Vernissage för utställningen är 17 mars kl. 13-18.

Utställningen i utställningshallen pågår 18 mars till och med 5 april och är öppen under kulturhusets öppettider.

Om Konstepidemin

Konstepidemin är ett konstnärsdrivet kulturcentrum och ateljéförening i Göteborg. Det är en av Sveriges största arbetsplatser för konstnärer i det fria kulturlivet. Där arbetar över 120 utövare från olika konstområden. Konstepidemin fungerar som en plattform för konstnärliga projekt och utbyten – lokalt, nationellt och internationellt.

Om Allas Ateljés konstpedagogik

Det konstpedagogiska arbetet är en viktig del av Konstepidemins verksamhet. I en värld som är full av prestationskrav erbjuder vi verksamhet som uppmuntrar fantasin och det fria skapandet genom olika uttrycksformer. För och med alla människor är vi Allas ateljé.

Allas Ateljé hittar du:

  • I Bergsjön på Kulturhuset
  • På turné i regionen
  • Under olika evenemang
  • På Konstepidemin där de på vår-och höstterminen har ett konstpedagogiskt program för skola och förskola.
  • I skräddarsydda konstpedagogiska projekt med skolor och förskolor till exempel Skapande Skola projekt

Om Bibbi Forsman

Bibbi Forsman är keramiker sedan examen från HDK 1984.

"Jag arbetar med lera på olika sätt, med brukskeramik, skulptur och unikat. Jag har också gjort ett antal verk för offentliga miljöer, både inom- och utomhus. Då blandar jag egna keramikformer med mosaik, för att kunna fylla stora ytor.

I min bildvärld är det mest organiska former, växter och varelser som kanske finns, eller kanske inte.

Jag tycker det är viktigt att alla får tillgång till konstnärliga verktyg, därför är det så roligt och meningsfullt att vara en av konstnärerna i Allas Ateljé.”

Om Nikolas Nilsson 

Nikolas Nilsson är konstnär vars konst sprider sig fläckvis inom olika uttryckssätt  som collage, fotografi och rörliga bilder. I sin konst undersöker han återkommande samhällsnormer och identitet. Parallellt med den konstnärliga verksamheten har han under många år arbetat med undervisning i konstnärlig gestaltning, på bland annat HDK-Valand samt är aktiv på Allas Ateljé på Konstepidemin. 

Om Kerstin Bratt

Kerstin Bratt har gått Christer Strömholms fotoskola i Stockholm och på Valands konsthögskola 1976-1981. Kerstins motivvärld är en ljus och omslutande färgskala där naturen, träd och växtlighet spelar huvudrollen, men där finns också plats för en speciell kärlek till djur. Kerstin Bratt har haft ateljé på Konstepidemin sedan 1989 och utsikten från ateljéfönstret har hon målat många gånger. Frankrike, främst Bretagne, har varit favoritlandet och därifrån har vi fått se mycket fint måleri, inte minst från Grez-sur-Loing. Hennes arbetsprocess är långsam och sökande, intuitiv och prövande. En form ger en annan. 

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Kulturhuset Bergsjön
Plats
Utställningshallen
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.073152097689754,57.75664286042054] }, "properties":{ "title": "Konstutställning med Bibbi Forsman, Nikolas Nilsson och Kerstin Bratt", "content": "Arrangör: Kulturhuset Bergsjön" } }]
Kategorier
Konst/Utställning