Volontärarbete på gården Hästekasen

Är du mellan 18 och 29 år, bor i Göteborg och saknar sysselsättning? Nu har du chansen att jobba som volontär på en gård nära havet utanför Uddevalla. Tillsammans med volontärer från andra länder får du odla, ta hand om djur och delta i roliga aktiviteter i naturen.

Hos Iter får du träffa en socionom som hjälper till att planera inför framtiden. Målet är att du som deltar ska komma närmare studier, praktik eller arbete.

Iter brukar vanligtvis erbjuda flera spännande volontärprojekt till olika länder i Europa, men på grund av Covid-19 har vi för tillfället varit tvungna att ställa in resor. Nu har vi projekt som äger rum i Sverige och som startar i början av september 2020. Vill du vara med?

Hästekasen gård – En månads volontärvistelse på naturnära gård, nära havet utanför Uddevalla.

Arbetsuppgifter: Småskalig permakulturodling med ett fåtal djur. Hantverk, återbruk och byggande av ex. lerhus. Workshops kring personlig utveckling och utmanande naturaktiviteter. Sociala aktiviteter kring hälsa och äventyr i naturen.

Boende: Boendet är av enkel standard. (utedass, utedusch, tält, lerhyddor och enklare campingstugor.) Du bor och arbetar tillsammans med volontärer från exempelvis Spanien, Frankrike, Polen, Ungern, Tyskland, Österrike, Italien, Ryssland.

Arbetsspråk: engelska

Datum: 1 september 3 oktober 2020

Plats: Hästekasen gård, Bokenäs, Uddevalla. Ca.1,5 h från Göteborg.

Kostnad: Gratis. Resa, mat och enkelt boende ingår samt fickpengar 150 Euro.

Du kan läsa mer om gården på deras hemsida; http://hastekasen.se/

OBS: Vi hoppas också få möjlighet att starta upp våra övriga projekt till Norge, Frankrike, Tyskland och Island i höst. Vi kan påbörja förberedelserna nu och så fort reserestriktionerna ändras kör vi igång igen. Vill du vara med?

Hör av dig, så bokar vi ett informationsbesök!

iter@socialresurs.goteborg.se

Anna Lilja: 0707-85 71 03

Instagram: instagram.com/itergoteborg