Höstvädersgatan 1, foto: Marie Ullnert

Om Höstvädersgatan servicegrupp

Verksamheten vänder sig till dig med intellektuell funktionsnedsättning, autismdiagnoser och övriga neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Verksamheten ligger i Biskopsgården på Höstvädersgatan 1.

Inriktningar

Verksamheten vänder sig till dig med intellektuell funktionsnedsättning, autismdiagnoser och övriga neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Arbetssätt och metoder

Du får en tydlig introduktion och en personlig genomförandeplan som ska hjälpa dig att uppnå dina mål. Vi arbetar med tydliggörande pedagogik, tecken som stöd och lågaffektivt bemötande.

Antal deltagare

Verksamheten har möjlighet att ta emot 8–9 deltagare, beroende på behov av stöd samt förmåga att ingå i grupp.

Personal och kompetens

Här arbetar två stödassistenter vilka har regelbunden tillgång till arbetsledare/metodhandledare.

Språk

Det språk som talas i verksamheten är svenska.

Lokal och omgivning

Verksamheten ligger i samma hus som stadsdelsförvaltningen Västra Hisingen på Höstvädersgatan 1. I huset finns också Apotek och vårdcentral.

Inne

Höstvädersgatans servicegrupp finns på våning 2. Du kommer att utföra dina aktiviteter och utgå från ett kök med öppen planlösning. Gemensam lunch och fikarum finns.

Tillgänglighet och hjälpmedel

I huset finns hiss och handikappanpassad toalett. Du som av kognitiva, psykiska eller sociala skäl behöver stöd kan få det via stödassistent.

Ute

Verksamheten ligger i nära anslutning till Vårväderstorget, där det finns caféer och lunchrestauranger samt affärer och bibliotek. Fina promenadvägar finns i närområdet samt närhet till skog.

Resa hit

Adress och område: Höstvädersgatan 1, Biskopsgården.
Hållplats för kollektivtrafik: Närmsta buss- och spårvagnshållplats är Vårväderstorget.

Sök i Västtrafiks reseplanerare för att se ungefärlig resetid.