Musik

Vi ser framemot att se dig på våra aktiviteter och program! Har frågor kring program ring 031-366 27 25.


Ayaam Band

Fredag 23 september | kl. 19
Fri Entré | Stora salen 

Bandet består av fyra musiker från fyra olika länder. Indien, Palestina, Spanien/Katalonien och Sverige, dom möttes i Sverige och hittade musiken som ett gemensamt språk. Bandet vill visa att det dom har med sig från sina respektive länder har ett värde i sitt nya samhälle.

Dom upptäckt att det finns lite raga i maqam, Delhi i Betlehem, maqam i flamenco, Betlehem i València, flamenco i polskan, València i Bollnäs osv, med musiken hittade dom ett gemensamt språk.

Deras musik är ett bra exempel på att mångkultur berikar ett samhälle och vill inspirera unga människor att börja spela musik, blanda stilar och lära av varandras kulturer. Under konserten spelar de sin musik men berättar också sina historier. I slutet av konserten blir det dialog med publiken, där det går bra att ställa frågor och dela sina åsikter.

Musiker:
Shafeeq Alsadi - Palestina
Prabhat Das - Indien
Joan Peiro Aznar - Spanien/Katalonien
Jonas Maciulis - Sverige 


En Dröm, En längtan, En sång

Nynningen med Matilda Magnusson
En hyllning till Sven Wollter

Söndag 2 oktober kl. 15 
Entré 180 kr | Stora salen

På scenen möts artister från olika generationer där valet av text och musik är en stark gemensam drivkraft. Matilda Magnusson och Nynningen går samman i en scenföreställning som blandar dikter och sånger av Kent Andersson, Björn Afzelius, Vladimir Majakovskij, Joe Hill, Vysotskij m fl.

Nynningen bildades 1971 och medverkande i det här projektet är Tomas Forsell: gitarrer, sång, Nikke Ström, elbas, Bengt Blomgren: elgitarr, Thomas Jäderlund: saxofoner och Pontus Torstensson: Trummor. Nynningen gjorde flera klassiska album på 70–talet bl a ”För Full Hals” med tonsättningar av den ryske poeten Vladimir Majakovskij och har under senare år släppt två album ”Allting Börjar Klarna” (2020) och ”ANAKONDA” (2021).

Matilda Magnusson är en ung singer/songwriter som  bland annat tolkar Björn Afzelius stora sångskatt. Sven Wollter ingick i föreställningen under turnen hösten 2020. Titeln En dröm, En längtan, En sång är en strof lånad ur   Kent Anderssons dikt ”Vingen”.


Jesper Odelberg med Bandet Går

Lördag 8 oktober, kl 15
Entré 125 kr | Stora salen

Jesper sitter o Bandet Går ! En Comeback med Musik, Allvar & Humor För Jesper var livet för några år sedan totalt upp och ner, med en kropp som var utmattad, full med smärta, en mängd olika åkommor och ytterligare problem som begränsade hans liv. Jesper bestämde sig där o då för att kämpa och ta sig igenom för att sedan fira det med en fartfylld musik–föreställning tillsammans med sitt band.  Jesper delar med sig av sina erfarenheter och insikter och vill på så vis inspirera publiken till en tro på att allt är möjligt, – han vill göra skillnad och åstadkomma förändring. Den här föreställningen är ett försök att bidra till en bättre värld genom att stå i framkant och höja sin röst, – Jesper berättar om det utanförskap han känner och som många i likhet med honom upplever. Följ med på en personlig resa till verkligheten på kullersten i rullstol!

Bengan Blomgren – gitarr
Gunnar Frick – klaviatur, dragspel, pedal steel o gitarr
Julia Schabbauer – trummor
Nikke Ström – bas
Jesper Odelberg – sång o prat

MORF 1

Måndag 17 oktober, kl. 19
Fri entré | Lilla salen

Kulturskolans ensemble bestående av från kulturskolan, högskolestudenter och professionella musiker under ledning av Herman Müntzing, att framföra MORF 1 som en del av festvalen Göteborg Art Sounds konserter under perioden 15–22 oktober.

För ytterligare info. se: https://gas-festival.com/


Lunchdisco

Torsdag 15 sep, kl. 12–13
Fri entré | Kulturhusets tak

Denna torsdag blir det på vårt nyöppnade tak
om vädret tillåter.

Torsdag 6 oktober, kl. 12–13.
Fri entré | Lilla salen

Dansa loss på lunchtimmen tillsammans med oss!