Musik

OBS! begränsat antal platser på alla föreställningar.


Oh Brother...Dunderhead och Blue Eyed Blondes
OBS! Inställt pga sjukdom.
Biljetter återköps på Frölunda Kulturhus biljettkassa t o m 30 november

För 20 år sedan hade filmen Oh Brother, Where Art Thou premiär. Bluegrassbandet Dunderhead och countryduon Blue Eyed Blondes strålar samman i Oh brother och hyllar musiken som inspirerat och berört så många.
Lör 24 okt, kl 18. Stora salen.
Entré 150 kr.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se


KLUBB IMPULS

Honeywolf


Honeywolf är en trio som består av Lili Holényi (sång, gitarr), Milton Öhrström (pi, synt) och Mauritz Agnas (kontrabas). Musiken är skriven av Lili Holényi och har beskrivits som pop med influenser från jazz och improv.

Den 22:e okt presenterar Honeywolf musik från sitt debutalbum Dreamer såväl som helt nytt material!

Tors 22 okt, kl 19. Mingel från kl 18. Stora salen.
Entré 100 kr, student och pensionär 50 kr, fika ingår.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se


Made of Clew & KBK3


Made of Clew

I gränslandet mellan jazzen och popen finner vi "made of clew". Första gången vi fick höra bandets glittrande mystik var i maj 2018 då dom släppte sin första singel “curiosity". Nu är dom tillbaka med musik i en EP med låtar om det råa, sköra och starka i livet.
2017 bestämde sig Sara Alexandersson, sångaren från Hennes Majestät och Lyrc Orchestra för att ta klivet ut som låtskrivare och formade bandet Made of clew. Tillsammans med bandmedlemmarna skapades en ny värld av synthlandskap med kontrabas, tvåstämmig sång och pads i en spännande blandning.
På EPn "My Secret garden" som släpptes den 9 maj, mitt i pandemins djupa sår, kan vi höra poppig blues som smälter samman med jazz och indiepop på ett nytt och genreöverskridande sätt. Made of clew är pusselbiten som hittills saknats i jazzsverige!

Sara Alexandersson - sång och pedal
David Essving - sång och pedal
Sara Hermansson - piano och synth
Gabriel Holmertz - elgitarr
Boel Mogensen - kontrabas
August Glännestrand - trummor och pad


KBK3

Grunden till KBK3 formades år 2012 när pianisten Kristin Rosendal och trummisen Maria Dahlin möttes på Birka folkhögskola och började spela ihop som duo. De satte ihop lekfulla pianomelodier med svängiga trumkomp och skapade en egen musikalisk värld, med inspirationer från bl.a. Shai Maestro trio och E.S.T. (Det gjordes även en och annan Lady Gaga-cover).
Några år senare utökades bandet till en trio med den fenomenala basisten Boel Mogensen, som lät musiken öppna upp sig och få nytt liv - KBK3 var ett faktum. Med rötterna i jazz, pop och folkmusik rör sig trion genom komponerade, improviserade och organiska landskap, och bjuder på musik som stundtals är intensiv och skämtsam, stundtals kraftfull och vemodig.
Kristin Rosendal - piano & sång
Boel Mogensen - kontrabas
Maria Dahlin – trumset

Tors 26 nov, kl 19. Mingel från kl 18. Stora salen.
Entré 100 kr, student och pensionär 50 kr, fika ingår.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se


Stora Passionsbandet – Te-konsert utan dans

Här bjuds på gammal hederlig storbandsmusik av Glenn Miller, Duke Ellington och Count Basie, men bandet kan även riva av en bossanova, tango eller vals. Lör 7 nov, kl 15. Stora salen. Entré 100 kr, fika ingår.

Charlie Parker 100 år – Jazz Preachers

För 100 år sedan föddes Charlie Parker. Han blev inte ens 35 år, men utan honom hade musiken idag låtit annorlunda. Han lyssnade från unga år på sina musikaliska hjältar, Lester Young, m fl. Genom lyssnande och idogt tränande blev han en mästare på altsax. Tillsammans med musiker som Dizzy Gillespie, Miles Davis och Thelonious Monk skapade han en helt ny inriktning på jazzmusiken, bebop. När Jazz Preachers spelar Charlie Parkers kompositioner nu försöker de återskapa atmosfären som fanns då.
Musiker:
Jonathan Kronevik - trumpet,
Rune Leander - sax,
Lars Strömberg - piano,
Yasuhito Mori - bas och
Anders Söderling - trummor.
Lör 21 nov, kl 15. Stora salen. Entré 100 kr, fika ingår.

Kjell Jansson Tea Dance Quartet –Te-konsert utan dans

Repertoaren består av melodier från foxtrotens tidevarv. Musik med mycket melodi och rytmisk dansvänlig spänst – Ellington, Basie, Gershwin, Cole Porter m fl från den musikskatt som går under namnet The Great American Songbook. Musikerna är professionella och har spelat i en mängd olika sammanhang såväl nationella som internationella.
Medverkande:
Stefan Sandberg, tenorsax, flöjt, gitarr och sång,
Matti Ollikainen, piano,
Kjell Jansson, kontrabas,
Anders Söderling, trummor.

Lör 28 nov, kl 15. Stora salen. Entré 100 kr, fika ingår.

Floating Spectrum

Floating Spectrum är Taiwan-födda, Berlinbaserade kompositörens Mei-Fang Liaus alias. Tungt processade samplingar och syntar utgör basen i hennes hypnotiska musik, som är en blandning av teknik och intuitiv känsla. Mei-Fang Liaus skapar en ljud- och bildvärld som inte liknar något annat – atmosfärisk elektronisk musik där människan, naturen och tekniken är nära och oskiljaktigt sammanflätade.
Lör 5 dec, kl 15. Stora salen. Entré 120 kr.

En hyllning till Janis Joplin & Jimi Hendrix

Sångerskan Thilini Guldbrands band PEARL och gitarristen Martin Daggers, THE FUZES, tar dig med på en resa tillbaka i tiden till cirka 1970, då Janis Joplin och Jimi Hendrix var de starkast lysande stjärnorna på musikhimlen. I år är det 50 år sedan dom båda lämnade oss och därför hyllar vi dessa historiska hjältar med en exklusiv konsert!

Fre 11 dec, kl 18. Stora salen. Entré 150 kr.