Frölundabion och film

Fr. o. m. 12 januari tar Folkhälsomyndigheten fram nya föreskrifter om allmänna sammankomster och offentliga tillställningar som till exempel sportevenemang, bio- och teaterföreställningar och konserter. Frölunda Kulturhus följer de nya riktlinjerna och kommer minska antal platser vid publika arrangemang.Maxantal platser anpassas utifrån Folkhälsomyndighetens aktuella riktlinjer för allmänna sammankomster. Vi har även anpassat verksamheten så att vi kan välkomna dig på ett tryggt sätt. Har du fler frågor ring 031-366 27 25

Frölundabion 2022— Måndag 10 januari är biljettsläpp för januari— februari programHej, stora värld!

Söndag 23 januari kl. 15
Entré 50 kr | Stora salen
Barntillåten

ANIMERAT. Filmen bjuder in oss att utforska en fantastisk biotop. Med fängslande animationer berättar filmen en både fantasi- och ögonöppnande historia, förmedlad utifrån tio nyfödda djurungars perspektiv.

Frankrike 2019, 1 tim 7 min
Regi: Anne-Lise Koehler, Éric Serre


Världens vackraste pojke

Tisdag 25 januari kl. 19. Onsdag 26 januari kl. 15 och kl 19.
Entré 80 kr, ungdom 50 kr | Stora salen
Barntillåten

DOKUMENTÄR. Det har gått 50 år sedan Luchino Viscontis "Döden i Venedig" hade världspremiär och regissören utnämnde sin Tadzio till "världens vackraste pojke". Filmens skugga hänger fortfarande tung över Björn Andrésen vars liv kom att bli en osannolik resa genom strålande ljus och bottenlöst mörker.

Sverige 2021, 1 tim 33 min
Regi: Kristian Petri, Kristina Lindström
Medverkande: Björn Andrésen, Robine Román, Annike Andresen, Jessica Vennberg


Bröllopstalet

Tisdag 1 februari kl. 19. Onsdag 2 februari kl. 19
Entré 80 kr, ungdom 50 kr | Stora salen
Från 7 år

KOMEDI. Adrien är 35 och mitt uppe i en livskris som får hans neuroser och hypokondriska läggning att jobba för högtryck. Ett par veckor efter att hans flickvän oväntat satt deras förhållande på paus tar han mod till sig och skickar ett sms. Nu har flera timmar gått utan att han fått svar, och på familjemiddagen har han svårt att tänka på något annat trots de livliga samtalen runt bordet. Plötsligt släpper hans korkade svåger en bomb: kan Adrien tänka sig att hålla tal på det nära förestående bröllopet?

Frankrike/Belgien 2020, 1 tim 27 min
Regi: Laurent Tirard
Medverkande: Benjamin Lavernhe, Sara Giraudeau, Julia Piaton, Kyan Khojandi


Drottning Margareta

Tisdag 8 februari kl. 19. Onsdag 9 februari kl. 15 och kl 19
Entré 80 kr, ungdom 50 kr | Stora salen
Från 11 år

HISTORISKT DRAMA. Året är 1402. Drottning Margareta sitter på makten över hela Norden, som hon styr genom sin adoptivson Erik. Men en konspiration pågår i maktens korridorer, vilket försätter Margareta i ett omöjligt dilemma som hotar hela hennes livsverk – Kalmarunionen.

Regi: Charlotte Sieling
Danmark/Norge/Sverige/Polen/Tjeckien/Island 2021, 2 tim
Medverkande: Trine Dyrholm, Søren Malling, Morten Hee Andersen, Jakob Oftebro


Mera monster, Alfons

Norge/Sverige 2014, 40 min
Tisdag 15 februari kl. 15
Entré 40 kr | Stora salen
Barntillåten

ANIMERAT. Tre nya historier om Alfons Åberg som bor med sin pappa och katten Pussel. Ibland är Alfons barnslig, som när han vägrar äta middag, men ibland är han stor som när han är barnvakt åt Småtting.

Regi: Liller Møller
Medverkande: Jonas Karlsson


Från Neapel till Rom

Tisdag 15 februari kl. 19. Onsdag 16 februari kl. 19
Entré 80 kr, ungdom 50 kr | Stora salen
Från 11 år

DRAMA. Tvåbarnsföräldrarna Aldos och Vandas äktenskap skakas när Aldo avslöjar att han har en älskarinna. Historien följer parets smärtsamma separation och hur den påverkar hela familjen, från det tidiga 1980-talet och 30 år framåt. Familjebanden håller dem samman, men relationen fortsätter att formas av hjärtesorg och bitterhet.

Italien/Frankrike 2020, 1 tim 40 min
Regi: Daniele Luchetti
Medverkande: Alba Rohrwacher, Luigi Lo Cascio, Laura Morante, Silvio Orlando.


Isblommans hemlighet

Söndag 20 februari kl 15 | Entre 40 kr | Stora salen

Knattefilm

Stämningsfullt animerat äventyr med ärtor, magi och om en gammal brödratvist. I många år har morfar roat ärtorna genom att uppenbara den mystiska isblomman för dem på sin cirkus. Hans barnbarns största önskan är att själv bli en lika stor trollkarl, men självförtroendet vacklarSpencer

Tisdag 22 februari kl. 19. Onsdag 23 februari kl. 15 och kl 19
Entré 80 kr, ungdom 50 kr | Stora salen
Från 11 år

DRAMA, BIOGRAFI. Prinsessan Diana är på väg till ännu en julhelg med kungafamiljen, väl medveten om att hennes äktenskap med prins Charles har rasat samman. Han ses allt oftare med Camilla Parker-Bowles medan Diana fortsatt tvingas spela den perfekta hustrun. Alla är inställda på en sedvanlig, stramt regisserad jul med mat, dryck, artighetsfraser och fasanjakt, men Diana vet att allt måste bli annorlunda den här gången. Fångad i en omöjlig roll har hon nu bara ett mål – att skydda sig själv och sina pojkar Harry och William.

Tyskland/Chile/Storbritannien/USA 2021, 1 tim 51 min
Regi: Pablo Larraín
Medverkande: Kristen Stewart, Timothy Spall, Jack Nielen, Freddie Spry.


Aja baja Alfons Åberg

Söndag 27  februari kl. 15
Entré 40 kr | Stora salen
Barntillåten

Animeratfilm
Får jag ha verktygslådan?” ber Alfons. ”Mmm” säger pappa, ”men akta dig för sågen”.