Föredrag

2020


Författarfrukost med Lars-Gunnar Andersson
OBS! Nytt datum: Lör 3 oktober kl 10–11.30.

Varför säger göteborgaren änna, la, knô och brôte? Svaren finns i grammatiken. Lars-Gunnar Andersson berättar om sin nya bok Göteborgsgrammatik. Lars-Gunnar Andersson växte upp på Guldheden i Göteborg. Han är professor i modern svenska vid Göteborgs universitet och har bland mycket annat forskat om Göteborgsdialekten. Han är också en välkänd radioröst efter många år som ämnesexpert i radioprogrammet Språket. I samarbete med NBV och Frölunda bibliotek.

Lör 3 oktober kl 10–11.30. Lilla salen.
Entré 110 kr. Du som har köpt biljett till lör 21 mars kan använda den biljetten 3 okt!Vill du lära dig TAKK?

Annika Melin från Språkbussen ger en introduktion till TAKK (Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation). Du får lära dig grunderna, som t.ex bokstäver, siffror, känslor och färger. Du får även tips på böcker, pedagogiskt material och appar med tecken.

Samarr, Frölunda bibliotek och Hälsoteket i Väster.
Ons 7 okt, kl 17.30–19. Lilla salen. Fri entré, men biljett krävs.

Boosta ditt föräldraskap

-Konkreta verktyg för bättre samarbete och kommunikation i familjen

En workshop där Familjestödsteamet Askim Frölunda Högsbo delar med sig av några av de mest uppskattade verktygen från sina populära föräldrakurser. Forskning visar att starka relationer mellan föräldrar och barn skapar självkänsla, trygghet och motståndskraft mot psykisk ohälsa. Bli inspirerad till en gladare vardag i familjen. Mindre tjat - mera prat och gemenskap! Arr: Hälsoteket i Väster.
Tors 15 okt, kl 18–19.30. Stora salen. Fri entré, men biljett krävs.

Ta hand om din ekonomi

– i vardagen och när det oväntade händer

Få råd och information kring din ekonomi. Budget- och skuldrådgivare från konsument- och medborgarservice i Göteborg föreläser. Arr: Hälsoteket i Väster.
Tis 20 okt, kl 18–19.30. Lilla salen. Fri entré, men biljett krävs.