Fotograf: Lo Birgersson

Öppen förskola

Öppen förskola vänder sig till barn mellan noll och sex år. Det är gratis att besöka öppna förskolor och du behöver inte anmäla dig i förväg.

Öppen förskola i Örgryte-Härlanda

I stadsdelen finns en öppen förskola som arrangeras av Göteborgs Stad, och ligger i Kulturhuset Kåken. Läs mer om veckoprogram och öppettider på Kåkens hemsida.

​Andra öppna förskolor i Göteborg

Runt om i staden finns flera öppna förskolor som erbjuder i stort sett liknande innehåll. Hitta öppen förskola.

TilLiten

Som familj med ett barn som har funktionsnedsättning kan det vara skönt att prata med andra i liknande situation. För dig med ett barn 0-6 år som har funktionsnedsättning finns TilLiten, en öppen förskola i Örgryte. En mötesplats för barn 0-6 år som har en funktionsnedsättning och deras föräldrar, syskon och närstående.

Pedagogisk verksamhet

På en öppen förskola bedrivs pedagogisk verksamhet för barn tillsammans med föräldrar eller annan vuxen, enligt förskolans läroplan. Här finns en miljö som stimulerar och uppmuntrar barns lek med varandra. Det är barnens lärande och utveckling som är i centrum och du som vuxen ansvarar för ditt barn. På öppna förskolan finns möjlighet att knyta nya kontakter, diskutera och få stöd i föräldrarollen.