Om äldreboendet

Boendet består av två tvåvåningshus som ligger mittemot varandra med en gångstig emellan. Boendet är beläget i Fjällbo Park. Här finns grönområden precis utanför husknuten med berg, naturstigar, träd och blommor.

Boendets profil och inriktning

Fjällbo Park 26-32 är ett boende där verksamheten är inriktad för att ge ett extra stöd till hyresgäster med demensproblematik.

Lägenheterna

Boendet består av två tvåvåningshus som ligger mittemot varandra med en gångstig emellan. I husen finns totalt fyrtio lägenheter. På varje våningsplan finns matsal och TV-rum samt andra gemensamma utrymmen.

Lägenheternas storlek är 25-37 kvadratmeter. Varje lägenhet har egen kokvrå och eget badrum. Alla lägenheter är utrustade med trygghetslarm. Du har eget hyreskontrakt på din lägenhet och du möblerar med dina egna möbler. Du kan ha egen tv och sätta upp de tavlor du tycker om. Prydnadsföremål, krukväxter, köksredskap och annan utrustning i lägenheten tar du själv med. Madrass och en höj- och sänkbar säng behöver du inte tänka på, det finns redan i lägenheten. Sängkläder och handdukar måste du ta med dig när du flyttar in.

Omgivningar

Boendet är beläget i Fjällbo Park. Här finns grönområden precis utanför husknuten med berg, naturstigar, träd och blommor. I grannbyggnaderna finns skola, förskola och ett villaområde. Åker du kommunalt tar du dig hit med buss 58.

Bemanning och organisation

På Fjällbo Parks ska kunna känna dig trygg med att du får den hjälp du behöver.
Personalen består främst av utbildade undersköterskor och det finns även en patientansvarig sjuksköterska. Undersköterskor och sjuksköterska finns på plats dygnet runt. Det finns tillgång till läkare, sjukgymnast och arbetsterapeut.