Aktiviteter

Du kan komma till Aktivitetshuset och fika tillsammans med andra eller själv, läsa tidningen eller få en dos av social samvaro. Vi har olika aktiviteter där du kan ägna dig åt kreativt skapande och arbeta med något som intresserar dig. Det är kostnadsfritt att vara med, du betalar materialet du använder. Vi samarbetar med Folkuniversitet som ordnar intressanta kurser där du betalar en avgift för att delta.

Aktiviteter att vara med i

Stick- och virkgrupp med Gerd

Nybörjare som erfaren, kom och var med i vår stick- och virkgrupp! Tanken är att vi inspirerar varandra. Detta är en öppen grupp med obegränsat antal deltagare. Det kostar ingenting att vara med utöver material. Ta med eget material eller köp på plats.

Friskvårdsklubben

Friskvårdsklubben har numera aktiviteter utomhus på måndagar på Aktivitetshus Väster.

Kurser med Folkuniversitetet

För närvarande håller vi inga kurser i samarbete med Folkuniversitetet

Öppna grupper

I öppna grupper kan du vara med utan att anmäla dig.
Tillsammans provar vi på olika former av skapande och pyssel. Du kan även komma med önskemål om vad vi ska göra i gruppen. Vi använder material som redan finns i huset. Materialkostnad tillkommer.
Måndagar kl.13.00-15.15

Drop in-aktiviteter

Här kan du liksom i öppna grupper vara med utan att anmäla dig. Drop in-aktiviteterna hålls i träffpunktsrummet av den handledare som är tillgänglig. Du kan komma tillsammans med din boendestödjare för att prova på även om du ännu inte varit på ett första introduktionsbesök.

Husmöte

Varannan fredag har vi ett husmöte där du har möjlighet att påverka och ta del av innehållet i verksamheten. Inflytande från våra deltagare gör att verksamhetens innehåll därför ofta varierar över tid. Vi bjuder även in aktörer utifrån till mötena. Vi bjuder på fika efteråt.

Frågesport med Oscar

En öppen grupp för dig som gillar frågesport. Du behöver inte anmäla dig till frågesporten som vi har en gång per vecka.

Skapargrupp med Anne

Öppen grupp för dig som gillar att vara kreativ. Tillsammans provar vi på olika former av skapande och pyssel. Du kan även komma med önskemål om vad vi ska göra i gruppen. Vi använder material som redan finns i huset. Materialkostnad tillkommer.

Måndagar kl.13.00-15.15

4 maj

Vi gör smycken av cykelslang. Prova att göra fräcka örhängen, armband, nyckelringar eller halsband. Kostnad från 10 kronor beroende på material.

11 maj

Vi gör egen flytande handtvål. Ta med egen flaska eller tom pumpflaska att fylla på i. Kostnad 10 kronor.

18 maj

Vi gör origami, det vill säga att vi viker papper till figurer. Kostnad 10 kronor.

25 maj

Aktivitetshuset är stängt för planering.

Sömnad med Anne

Till öppen sömnad är du lika välkommen oavsett om du är nybörjare eller för att sy självständigt. Ingen anmälan behövs. Antingen tar du med ett eget projekt eller hittar något intressant hos oss. Vi har många tyger och sytillbehör att välja bland, du betalar för det material du använder. Vi delar tips och idéer med varandra. Ibland gör vi studiebesök eller provar något nytt i en workshop (max 6 deltagare åt gången). Ofta blir det nån plats ledig efter en stund. Under tiden du väntar kan du inspireras genom att titta i våra mönstertidningar etc.

Köksgrupp

Om du har för avsikt att närma dig arbete eller studier kan du kan vara med i vårt kök och servering, Highland café. Din medverkan hjälper dig att få struktur på dagarna och förbereder dig för arbetslivet. Du kan en eller flera dagar varje vecka, delta i vår matgrupp som lagar mat åt de som vill äta lunch på Aktivitetshuset. Vi lagar mat från grunden och tar vara på dina idéer. Matgruppen lagar allt från svensk husmanskost till spännande mat från hela världen. Du behöver inga förkunskaper. Läs mer i informationsbladet: Information om Highland café.

Matservering

Matgruppen lagar mat tisdagar till fredagar. Kostnad för lunch 35 kronor. Lunchen serveras klockan 12-13. Det serveras också frukost då det efterfrågas, kl 9-10. Frukosten kostar 20 kr. Det finns också möjlighet för deltagarna att köpa fika. Man kan även ta med sig egen mat att värma. Om du är intresserad av att arbeta i köket prata med Anniqua.

Aktuellt program för aktiviteterna och kurserna

Gällande program och schema med veckodagar och tider för aktiviteterna och kurserna hittar du på sidan Program.

Aktivitetskatalogen

På webbplatsen www.aktivitetskatalogen.se kan du hitta information om verksamheter, aktiviteter och föreningar i Göteborg som riktar sig till personer med psykisk ohälsa. Katalogen riktar sig även till personal inom sjukvården, socialtjänsten, försäkringskassan och arbetsförmedlingen som kommer i kontakt med personer med psykisk ohälsa.