Enhetskatalogen

Filtrera

Om fruktlundar i Göteborgs Stad
Om du har synpunkter på eller frågor om hur vi sköter fruktlundarna, kontakta Göteborgs Stad genom att ringa 031-3650000 eller genom att fylla i det här formuläret .

Visa som:
 • Altplatsens fruktlund

  Kommunal, Askim-Frölunda-Högsbo
  Altplatsens fruktlund har 3 äppelträd, 4 plommonträd, 6 körsbärsträd och 5 valnötsträd, som planterades 2014. Fruktlunden ligger ett stenkast från altplatsen. Om du går därfifrån mot Fiolgatan ligger den mellan husen där. Platsen består av en gräsyta med mindre uppbygda kullar. Bredvid fruktlunden finns en bouleplan och en lekplats, som ligger på bostadsrättsföreningen mark. Här finns bänkbord att sitta och fika på.
 • Backa röds fruktlund

  Kommunal, Norra Hisingen
  I Backa röds fruktlund finns 15 äppelträd, 1 päronträd och 3 körsbärsträd. Fruktlunden vid Backa röd anlades 2013, bredvid Krumelurens lekplats och näridrottsplats. I odlingsområdet som ligger intill finns ett päronträd och två äppelträd, som du också få plocka från. Själva odlingslotterna sköts av ”Backa röd-odlarna”.
 • Bergkristallparkens fruktlund

  Kommunal, Västra Göteborg
  Fruktlunden består av 9 äppelträd, 3 päronträd, sviskon, plommon och körsbär, som planterades 2012. Den ligger i Bergkristallparken, vid odlingslotterna. I parken finns både platser för avkoppling och olika aktiviteter samt fritidsverksamhet. Närmaste hållplats: Bergkristallsgatan
 • Billdals parks fruktlund

  Kommunal, Askim-Frölunda-Högsbo
  Fruktlunden består av 34 äppelträd, av 17 olika sorter. Fruktlunden i Billdals park planterades 2014, som en del i upprustningen av parken, som påbörjades då. Trädens är planterade i närheten av Herrgården, som genomgår en renovering. Träden har placerats ut med hänsyn till gamla kartor över parken, troligtvis låg här en köksträdgård förr i tiden.
 • Eriksbos fruktlund

  Kommunal, Angered
  Fruktlunden i Eriksbo har 8 äppelträd, 5 päronträd, körsbär och vinbär. Den ligger naturskönt i en slänt, nära Eriksboskolan. Här finns ett runt picknickbord i mitten av fruktlunden.
 • Gårdstensdalens fruktlund

  Kommunal, Angered
  Gårdstensdalens fruktlund har 15 äppelträd, 7 päronträd och, 5 körsbärsträd. Den anlades 2013 i ett grönområde bakom Gårdstensskolan. I grönområdet finns även tennisbanor och en lekplats.
 • Hisingsparkens fruktlund

  Kommunal, Norra Hisingen
  Fruktlunden i Hisingsparken har 20 äppelträd, 6 päronträd, 3 plommonträd och 5 körsbärsträd. Den anlades 2014 men här finns även gamla fruktträd. Här kan du slå dig ner i någon av hammockarna och njuta. Fruktlunden ligger vid Hisingsparkens utflyktslekplats, som bland annat har ett stort lekäpple.
 • Karlsrofältets fruktlund

  Kommunal, Majorna-Linné
  På delar av den gräsyta på Karlsrofältet som tidigare varit fotbollsplan finns nu ett tjugotal fruktträd (päron, äpplen och plommon). Fruktträden har flyttats hit från den tidigare fruktlunden i landeriparken vid Korsvägen, då dessa behövde en ny plats när arbetet med västlänken startade. Platsen är belägen precis söder om Annedalsmotet som kopplar samman Dag Hammarskjöldsleden med Per Dubbsgatan som går upp mot Sahlgrenska sjukhuset.
 • Positivparkens fruktlund

  Kommunal, Askim-Frölunda-Högsbo
  Positivparkens fruktlund har 6 äppelträd och 4 päronträd. Här finns också vinbär, krusbär, åkerbär och blåbär. Frukterna och bären är av olika sort och smak, så de mognar vid lite olika tidpunkter. Fruktlunden anlades 2012, vid Ekebäcks gården mellan Positivparkens parkour och lekplats. Här finns även stolar och bord som du kan slå dig ner på ett tag.
 • Slottsskogens fruktlund

  Kommunal, Majorna-Linné
  Slottsskogens fruktlund har 8 äppelträd, 4 päronträd, 5 plommonträd, 12 körsbärsträd och flera olika sorters bär, till exempel jordgubbar, krusbär, smultron, vinbär, hallon, allåkerbär, amerikanska blåbär och även rabarber. Fruktlunden planterades 2014, som en del av arbetet med Göteborgs 400-årsjubileum. Den ligger vid Vebacken, mellan Ekonomigården och Dalens utegym. Den är som en liten park i parken med slingrande gångar, bänkar - och träd och buskar förstås.
 • Stobbées trädgårds fruktlund

  Kommunal, Majorna-Linné
  Fruktlunden består av 12 äppelträd, 3 päronträd, 7 krikonträd, 5 plommonträd och 1 körsbärsträd, som är planterade vid olika tidpunkter. De flesta av träden är gamla och fullvuxna. Fruktlunden ligger i Stobées trädgård, som ligger i Klippans kulturreservat.
 • Vårvädersgatans fruktlund

  Kommunal, Västra Hisingen
  I fruktlunden vid Vårvädersgatan finns 6 äppelträd, 3 päronträd, 4 plommonträd och 3 mullbärsträd. De planterades här 2013. Fruktlunden ligger i en liten park, som är omgärdad av låga flerbostadshus och vägen dit från Vårväderstorget går genom en äldre körsbärsallé. Det finns en del större almar och lindar vid fruktlunden och ett odlingsområde som drivs av en odlingsförening.