Enhetskatalogen

Filtrera

En volontär är en person som gör en frivillig, oavlönad insats för sina medmänniskor – och för sig själv. Volontärinsatserna ska utgå från göteborgarnas behov och önskemål och bygga på ömsesidig vilja att umgås.

Stadens volontäruppdrag är främst inriktade på sociala och kulturella aktiviteter. Volontären ska inte ersätta anställd personal, men istället ge någonting utöver den kommunala servicen.

Innan uppdraget påbörjas undertecknar volontären en skriftlig överenskommelse om uppdragets innehåll och om tystnadslöfte.

Visa som:
 • Generationsmöten

  Kommunal, Centrum
  Vad är generationsmöten? När människor i olika åldrar möter och berikar varandra minskar åldessegregationen och vi skapar bättre förståelse för varandra över åldersgränserna. Vi tror på att möten mellan generationer skapar ett mer medmänskligt och bättre samhälle. Tillsammans skapar unga och äldre till exempel film, musik, teater eller odlar och slöjdar. De olika projekten välkomnar alla som är intresserade av att delta. Generationsmöten i Göteborgs Stad Centrum har pågått sedan år 2012. I stadsdelen har vi idag ett väl utvecklat samarbete mellan förskola, skola, äldreomsorg och kultur och fritid.
 • Volontär för seniorer i Askim-Frölunda-Högsbo

  Kommunal, Askim-Frölunda-Högsbo
  Att vara volontär innebär att du gör en frivilliginsats för en medmänniska. Det kan till exempel handla om att hjälpa äldre med datorer, högläsning eller följa med på promenader. Du kan anmäla ditt intresse om att bli volontär för seniorer via webben.
 • Volontär i Centrum

  Kommunal, Centrum
  Volontär i Centrum är en verksamhet som vänder sig till alla som vill engagera sig frivilligt. Du som gör en volontärinsats uppmuntrar seniorer att knyta nya kontakter och fortsätta att ta del av samhällslivet eller gör insatser tillsammans med barn och unga
 • Volontär- och frivilligsamordning Majorna-Linné

  Kommunal, Majorna-Linné
  Som volontär gör du en viktig medmänsklig insats. Den bygger på ett ömsesidigt givande och tagande. När du är volontär får du möjlighet att träffa nya människor och dela livserfarenheter med. Du ger en till två timmar i veckan och får mycket tillbaka. Du kan bidra på olika sätt; för seniorer som bor på äldreboende eller för de som bor hemma. Du kan också stödja personer som vill träna och utveckla sin svenska.