Enhetskatalogen

Filtrera

Om platser för evenemang i Göteborgs Stad

Har du frågor eller funderingar om evenemang? Om till exempel polistillstånd, mathantering eller säkerhet?
Evenemang

Vill du få råd och hjälp med att starta eller utveckla ett evenemang i staden?
Göteborg & Co

Visa som:
 • Angered Arena

  Kommunal, Angered
  Inriktning: EL och vatten
  Angered Arena är en aktivitetsanläggning i Angered Centrum. Här finns flera lokaler som kan bokas för evenemang: aktivitetstorget, sporthallen och friidrottshallen. Boka anläggningen för evenemang
 • Bältespännarparken

  Kommunal, Centrum
  Inriktning: 1000 kvm<, EL och vatten, Underlag - Gräs, Underlag - Hårdgjord yta
  Bältespännarparken är det gröna bältet som förbinder Trädgårdsföreningen och Kungsparken. Skulpturen Bältespännarna får inte skymmas vid evenemang. Platsen används i första hand när Göteborgs Stad står som arrangör. Gräsmattan ska skyddas när den används.
 • Dalen

  Kommunal, Majorna-Linné
  Inriktning: 1000 kvm<, EL och vatten, Underlag - Grus
  Evenemangsfältet Dalen, norr om Slottsskogsvallen, består av två grusplaner 105 m x 60 m vardera. Platsen passar för evenemangsparkering, marknad, cirkus eller andra evenemang som behöver stora ytor. Återkommande evenemang: Bagageloppis, Göteborgsvarvet. Boka anläggningen för evenemang
 • Dansbana Kvilleplatsen

  Kommunal, Lundby

  Öppettider

  Musikanläggningen stängs av klockan nio på kvällen.
 • Esperantoplatsen

  Kommunal, Centrum
  Platsen fick sitt namn 1954 – efter initiativ från stadens esperantoklubbar. Idag är det en populär plats för skejtare och en plats som binder samman centrum med Linnéstaden och Haga.
 • Exercishuset

  Kommunal, Centrum
  Inriktning: EL och vatten, Underlag - Hårdgjord yta
  Exercishuset är en sporthall som på grund av sitt centrala läge i stan ofta efterfrågas för olika evenemang såsom mässor, utställningar och dansevenemang. Återkommande evenemang: Hälsomässan, Bonyttmässan, Dansläger swing in spring Idrottshallen rymmer 400 personer. Vid mässa/utställning får 250 personer vistas i lokalen. Antal sittningsplatser: 96 Underlag: Trä
 • Flunsåsparken

  Kommunal, Lundby
  Inriktning: Folkpark
  Flunsåsparken är Sveriges enda folkpark med fri entré. Främst sommartid erbjuds här underhållning och dans för både unga och gamla.
 • Gustaf Adolfs torg

  Kommunal, Centrum
  Inriktning: 1000 kvm<, El, Underlag - Hårdgjord yta
  Gustaf Adolfs torg ingår i Hamnkanalstråket som är stadens "finrum" och ett av de största torgen i Göteborg. Mitt på torget står statyn som föreställer Gustaf II Adolf. Här ligger Rådhuset, Stadshuset och Börsen och i anslutning till torget ligger köpcentrumet Nordstan och knutpunkten Brunnsparken. Vid evenemang bör byggnaderna inklusive entréerna runt torget och gångstråken närmast byggnaderna hållas fria från arrangemang. Statyn av Gustaf II Adolf får inte skymmas.
 • Götaplatsen

  Kommunal, Centrum
  Inriktning: 1000 kvm<, Underlag - Hårdgjord yta
  Götaplatsen är stadens kulturella centrum där Stadsteatern, Göteborgs konstmuseum och Konserthuset ligger. Mitt på torget står Poseidon, som för många är symbolen för Göteborg. Vid evenemang får ingen möblering finnas utmed husfasaderna.
 • Haga kyrkoplan

  Kommunal, Centrum
  Inriktning: 300-1000 kvm, Underlag - Hårdgjord yta
  Haga kyrkoplan är den park som ligger söder om Hagakyrkan. Haga kyrkoplan gränsar till Haga och Vasastaden. Här passar mindre och lugnare evenemang som till exempel marknader och mindre utställningar.
 • Heden

  Kommunal, Centrum
  Inriktning: 1000 kvm<, EL och vatten, Underlag - Grus
  I centrala stan ligger evenemangsytan Heden. Den passar bra för evenemangsparkering, utställningar, marknader, cirkus, festivaler eller andra arrangemang som behöver stora ytor. Här finns också flera konstgräsplaner som lämpar sig bra för fotbollsturneringar. Återkommande evenemang: Eldfesten, Gothia Cup, Partille Cup, Cirkus, Göteborgsgirot, Kulturkalaset med flera. Storlek: 55mx100m El: Upp till 250 amp Vatten: Ja Pyroteknik klass 3 Hyra/taxa: enligt idrotts- och föreningsnämndens taxeregler Boka anläggningen för evenemang
 • Kronhusgården

  Kommunal, Centrum
  Inriktning: 300-1000 kvm, Underlag - Hårdgjord yta
  Arrangemangen på platsen ska vara väl anpassade till den historiska miljön. Det kan handla om filmvisning, marknad av högsta kvalitet, utställningar och musikevenemang. Fastighetsförvaltaren Higab sköter platsen och ska informeras vid evenemang.
 • Kungstorget

  Kommunal, Centrum
  Mindre evenemang. Musik kan spelas fram till kl. 22. Fria evenemang, öppna för alla.
 • Kvibergs Park

  Kommunal, Östra Göteborg
  Inriktning: 1000 kvm<, EL och vatten, Underlag - Grus, Underlag - Gräs
  Kvibergs Parks idrottsplats är ett stort evenemangsområde som ligger intill Prioritet Serneke Arena och Beach Center. På idrottsplatsen finns bollplaner och en eventyta med grusunderlag. Eventytan: Lämplig för evenemangsparkering, cirkus, utställningar, marknader eller andra evenemang som behöver stora ytor. Bollplanerna: Lämpliga för bland annat fotbollsturneringar och cricket. Två av planerna kan användas till hinderbanetävlingar och andra evenemang när det inte är fotbollssäsong. Kvibergs Parks bollplanerr Återkommande evenemang: Toughest, Born to Run, Gothia Cup, Partille Cup, Skidskytteläger, Cirkus m.fl. Boka anläggningen för evenemang
 • Lilla Bommen

  Kommunal, Centrum
  Inriktning: 300-1000 kvm, Underlag - Hårdgjord yta
  Litet torg mellan hamnskjulen längs gästhamnen. Platsen passar för mindre evenemang.
 • Milleniumplatsen

  Kommunal, Centrum
  Inriktning: 300-1000 kvm, Underlag - Hårdgjord yta
  Liten plats i anslutning till Stora teatern. Sittplatser i sten finns och är flyttbara. Platsen används i första hand när Göteborgs Stad står som arrangör.
 • Olof Palmes plats

  Kommunal, Centrum
  Inriktning: 1000 kvm<, Underlag - Hårdgjord yta
  Platsen ligger i anslutning till Järntorget. Här finns en upphöjd konstgräsmatta med studsmattor.
 • Röda Sten

  Kommunal, Majorna-Linné
  Inriktning: 1000 kvm<, El, Underlag - Hårdgjord yta
  Röda Sten är ett kulturellt centrum och ligger med utsikt över hamninloppet och Älvsborgsbron. Det gamla pannhuset som nu är konsthall är den centrala byggnaden på platsen. Platsen är lämplig för både stora och små evenemang, som till exempel musikfestivaler och workshops. Viktigt att säkerhetsavstånd till Älvsborgsbron beaktas.
 • Skatås

  Kommunal, Örgryte-Härlanda
  Inriktning: 1000 kvm<, El, Underlag - Gräs
  I området finns Skatås motionscentrum, stora gräsplaner, planer för beachvolleyboll, möteslokaler motionsspår och ett motionsfält. Motionsfältet är lämpligt för idrottsevenemang eller andra evenemang som behöver stora gräsytor.
 • Slottsskogen

  Kommunal, Majorna-Linné
  Inriktning: 1000 kvm<, Underlag - Gräs, Underlag - Hårdgjord yta
  Slottsskogen är göteborgarnas park sedan 1874. Parken är välbesökt året runt och här finns både djurpark, många gångstråk, lekplats och vacker natur. Vid evenemang i Slottsskogen är det mestadels gräsytor som finns att utnyttja. Exempel på platser i Slottsskogen som är lämpliga för evenemang: Stora gräsmattan nedanför Björngårdsvillan 27 000 kvadratmeter Azaleadalen 34 000 kvadratmeter, respektive 20 000 kvadratmeter Bragebacken 10 000 kvadratmeter