Enhetskatalogen

Filtrera

Hälsoäventyret är en hälsofrämjande resurs i förskolan och grundskolans arbete för ett jämlikare Göteborg. Verksamheten riktar sig till barn och unga i förskolan och till årskurs 6 i stadsdelarna Västra Göteborg, Örgryte-Härlanda och Majorna-Linne.

Visa som:
 • Hälsoäventyret Kalven

  Kommunal, Västra Göteborg
  På Hälsoäventyret Kalven vill vi ge eleverna en lustfylld upplevelse i en stimulerande miljö. Programmen ska ses som ett komplement till skolans undervisning och ge eleverna fördjupad kunskap om kropp och hälsa.
 • Hälsoäventyret Tigern

  Kommunal, Örgryte-Härlanda
  Hälsoäventyret Tigern finns som stöd och inspiration för förskolans och skolans utvecklingsarbete. Via upplevelsepedagogik med fokus på delaktighet och bekräftelse, ger vi barn och unga verktyg att bygga kunskap kring kropp och själ, värderingar och attityder, rörelse, mat och miljö - för att de ska kunna ta beslut som främjar deras egen hälsa. Hälsoäventyrets Tigerns program är obligatoriskt för alla elever i Örgryte-Härlandas skolor och ska ses som ett komplement till skolornas ordinarie undervisning och hälsofrämjande arbete. I Örgryte-Härlanda finns fem program som riktar sig till barn från 5-6 år och upp till 12-13 år.
 • Hälsoäventyret Vargen

  Kommunal, Majorna-Linné
  Lusten att läsa är starkt kopplad till hälsa och välbefinnande därför finns hälsoäventyret som stöd och inspiration för skolan. Via upplevelsepedagogik ger vi barn och unga verktyg att bygga kunskap kring kropp och hälsa, värderingar och attityder, rörelse, mat och miljö. Övriga hälsoäventyr i staden är Älgen/Kalven, Ringblommegatan 100 i Västra Gbg och Tigern, Kålltorpsgatan 2 i Örgryte-Härlanda
 • Hälsoäventyret Älgen

  Kommunal, Västra Göteborg
  På Hälsoäventyret Älgen vill vi ge eleverna en lustfylld upplevelse i en stimulerande miljö. Programmen ska ses som ett komplement till skolans undervisning och ge eleverna fördjupad kunskap om kropp och hälsa. Hitta till Hälsoäventyret Älgen: Buss 20 eller 90 från Frölunda torg till hållplats Trälåsvägen Spårvagn 9 eller 11 till Kungssten eller Nya Varvet. Sedan är det en promenad på ca 15 -20 min på från hållplatserna. Gå över gården på förskolan vid Svetsaregatan 101 för att hitta till Älgen. Tänk på att stänga grinden till förskolan efter er!