Foto: Marie Ullnert
Elever på Naturbruksprogrammet, Djur har lektion utomhus tillsammans me sin lärare och en hund.

Naturbruksprogrammet, Djur

Vill du lära dig att ta hand om och vårda djur? Då är det här programmet för dig. Här får du lära dig att professionellt arbeta med hundar, katter, hästar, reptiler, gnagare, fiskar och fåglar. Du får kunskap om och kontakter inom branschen. Efter din utbildning har du en yrkesexamen, bred kompetens och ett säkert handlag med djur.

Våra inriktningar

På Naturprogrammet, Djur har vi två inriktningar, Djurvårdare - arbete inom hundbranschen och Djurvårdare inom djurens hälso- och sjukvård.

Djurvårdare - arbete inom hundbranschen​

Djurvårdare - arbete inom hundbranschen​ på Naturbruksprogrammet djur Burgårdens gymnasium

Djurvårdare inom djurens hälso- och sjukvård
Djurvårdare inom djurens hälso- och sjukvård på Naturbruksprogrammet djur

Eleverna på Naturbruksprogrammet, Djur berättar om sin utbildning

Kolla in filmen där eleverna på Naturbruksprogrammet, Djur berättar om varför det valde programmet och vad det tycker om sin utbildning.


Besök oss

Vill du besöka oss lärare och elever på Naturbruksprogrammet, Djur? Då är du välkommen att höra av dig till oss, så bokar vi ett möte på ett sätt som passar dig. Det kan vara digitalt, per telefon eller ett eget kort besök på plats i skolan, på ett säkert sätt såklart! Vi lärare och elever ser fram emot att träffa dig för att svara på dina frågor och visa dig vår skola.

Såhär bokar du ditt besök

För att boka ett besök skickar du ett mejl eller sms till oss och berättar vilken typ av besök du vill göra. Efter att vi har tagit emot ditt meddelande kommer vi höra av oss till dig för att bestämma en tid för ditt besök.

Mejladress: info.burgarden@educ.goteborg.se
Mobilnummer: 070-219 90 97

Besök vårt digitala öppet hus när du vill

Besök gärna vårt digitala öppet hus för att lära känna oss bättre! Här finns filmer som visar dig hur det ser ut på skolan och intervjuer med elever som berättar varför de valt Fashion design och Burgården som sin gymnasieskola.

Saknar du något betyg från grundskolan

Om du saknar något betyg från grundskolan som du behöver för att komma in på Naturbruksprogrammet, Djur kan du läsa Yrkesintroduktion. Här läser du de ämnen du saknar för att få behörighet till att söka ett nationellt yrkesprogram.

Läs naturbruksprogrammet, Djur som lärling

Lärling är för dig som vill lära dig ett yrke på en arbetsplats. Som lärling är du mer än halva din gymnasietid på en arbetsplats. Du kan även läsa Naturbruksprogrammet som lärling.

Frågor om lärlingsprogrammet?

Välkommen att kontakta:

Filippa Blom
Arbetslagsledare, Lärlingskoordinator
E-post: filippa.blom@educ.goteborg.se
Mobil: 0739 413 789

Frågor och svar

Här svara vi på några av det vanligaste frågorna vi får om Naturbruksprogrammet, Djur. Har du fler frågor kan du skriva till oss på Instagram eller Facebook. Du kan också mejla dina fråga till oss på info.burgarden@educ.goteborg.se

Våra evenemang

På vår Facebooksida hittar du alla våra kommande evenemang.

Följ oss på Instagram

Här följer du Burgårdens elever och lärare och får en känsla för hur det är att läsa på Burgårdens gymnasium.

 • Kan jag läsa vidare på universitetet om jag väljer Naturbruksprogrammet, Djur?

  Ja det kan du. Du väljer helt enkelt Svenska/Svenska som andraspråk 2 och 3 och Engelska 6 som individuella val. Då får du en grundläggande högskolebehörighet. För att kunna söka till Djursjukskötarprogrammet på Sveriges lantbruksuniversitet behöver du även matematik 2 som du kan välja att läsa hos oss.

 • Kan jag söka till veterinärutbildningen efter Naturbruksprogrammet, Djur?

  Om du vill söka till veterinär måste du först läsa ett naturvetenskapligt basår, då läser du ämnena fysik, kemi, biologi och matte. Men hos oss får du goda praktiska och teoretiska förkunskaper som du har nytta av.

 • Kan jag arbeta på djurpark efter utbildningen på Naturbruksprogrammet, Djur?

  Hos oss blir du djurvårdare med breda kunskaper och erfarenheter som är eftertraktade men vi erbjuder inte en ren djurparksinriktning.

 • Hur långa skoldagar har jag på Naturbruksprogrammet, Djur?

  En vanlig skoldag är mellan klockan 8:00 - 16:00. Det är vanligt med någon kortare skoldag och sovmorgon en till två dagar per vecka.

 • Hur mycket arbetsförlagd utbildning (praktik) har jag på Naturbruksprogrammet, Djur?

  Du har totalt 17 veckor arbetsförlagt lärande. Den första perioden är tre veckor i slutet av år ett. I tvåan och trean har du en period på hösten och en på våren.

 • Hur mycket arbetsförlagd utbildning (praktik) har jag om jag läser Naturbruksprogrammet, Djur Yrkesintroduktion?

  Du har två veckors obligatorisk praktik på hösten och två veckor på våren. Du har framför allt din praktik på hunddagis.

 • Var har jag min undervisning om man väljer Naturbruksprogrammet, Djur på Burgårdens gymnasium?

  Alla lektioner som har med din yrkesutbildningen att göra har vi på Landeriet som ligger i parken bakom Burgårdens gymnasium. Där har vi våra lektionssalar och djurhus. De ämnena som är gemensamma för alla elever på gymnasiet, som till exempel svenska, engelska och biologi, läser du på Burgården i B-huset. Vi har också lektioner på Hundakademin, Brukshundklubben, Backa Västergård och Clareberg.

Frågor om programmet?

Välkommen att fråga:

Jennifer Wall
Rektor Naturbruksprogrammet, Djur
Mobil: 070-205 58 19
E-post: jennifer.wall@educ.goteborg.se

Åsa Almgren
Yrkeslärare i hundkunskap på Naturbruksprogrammet, Djur
Mobil: 0702-44 77 92
E-post: asa.almgren@educ.goteborg.se