Foto: Pao Duell Bildtext: En elev och en lärare kollar på en dator. En annan elev som sitter bredvid kollar på sin mobiltelefon.

Vklass

I augusti börjar vi använda Vklass istället för Hjärntorget, som stängs i juni. Här är information till dig som är elev eller vårdnadshavare.

Varför byter vi ut Hjärntorget?

Anledningen att vi byter ut Hjärntorget är att det finns behov av ett mer användarvänligt och lättanvänt verktyg för lärare, elever och vårdnadshavare.  I Vklass kommer du att kunna följa kunskapsutvecklingen, genomföra utvecklingssamtal och kommunicera med skolan.

Vi kommer fortsätta använda Google Classroom för lektionsarbete på samma sätt som tidigare, även efter övergången från Hjärntorget till Vklass.

Hjärntorget stängs 30 juni

Från den 30 juni 2022 har du inte längre åtkomst till Hjärntorget. Det innebär att du inte längre kan logga in, kommunicera eller komma åt information i Hjärntorget. Om du har information du vill spara behöver du därför göra det innan den 30 juni.

Mer information

Du kommer att få mer information om hur du loggar in och använder Vklass när det är dags att börja använda det. Tills dess hittar du mer information om Vklass på deras sida för vårdnadshavare och på goteborg.se. Om du har frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta skolan.