En person övar på att klippa en kund. En lärare visar personen var hen ska klippa. I förgrunden ser vi en person som tittar på.

Barberare

Vill du bli expert på att raka, ansa och styla skägg och mustascher. Gillar du att arbeta med människor och tycker om att ge service? Då är Barberare något för dig!

Din utbildning 

Du får lära dig olika klipptekniker på hår och skägg och att forma och styla hår. Du får använda dina nyvunna tekniker och lära dig bemöta kundens önskemål i våra moderna salonger på skolan och ute på din praktikplats.


Här fokuserar vi på herrklippning och herrdesign. Vi använder alla förekommande verktyg både på långa och korta hår. Du lär dig allt inom rakning, skägg och mustaschteknik samt ansiktsvård. Vi utbildar dig i färg och form i riktning mot herr trender. Du lär dig om försäljning och service samt om specialprodukter avsedda för skäggvård.

Efter din utbildning

Efter din utbildning får du en grundläggande högskolebehörighet och en yrkesexamen. Det betyder att du kan välja om du vill plugga vidare till barberare eller något helt annat på högskola, yrkeshögskolan eller folkhögskola. 

Vill du fortsätta utbilda dig till barberare har du en bra grund för att klara frisörbranschens delprov. För att bli behörig frisör behöver du vara anställd på en salong i 3000 timmar och klara ditt gesällprov. Det finns gott om jobb för behöriga frisörer och branschen behöver dig!

Hör gärna av dig till våra  Studie - och yrkesvägledare med alla dina frågor!Film om utbildningen till barberare

Yrkesprogram ger grundläggande högskolebehörighet!

Från och med höstterminen 2023 ger alla yrkesprogram grundläggande högskolebehörighet. Det betyder att de kurser som krävs för grundläggande behörighet kommer att ingå i programstrukturen för alla yrkesprogram.

De yrkesförberedande kurserna kommer inte minskas. Istället kommer yrkesprogrammen ge fler gymnasiepoäng än vad de gör idag.

 Det kommer fortfarande finnas en möjlighet att välja bort de högskoleförberedande kurserna om du vill.

 Våra poängplaner kommer därför att kompletteras. Håll koll på de senaste poängplanerna här på vår sida. 

Öppet hus på Hantverksprogrammet, frisör, barberare och hår- och makeupstylist 

Är du nyfiken på hur det är att läsa på Hantverksprogrammet, frisör, barberare och hår- och makeupstylist? Då ska du besöka oss under öppet hus. Här får du träffa oss elever och lärare, kolla in våra metodsalar för att få en känsla för hur det är att läsa på Barn- och fritidsprogrammet. 

Upptäck vad som intresserar dig och passa på att ta hjälp oss för att hitta rätt program för dig. Bästa sättet att ta reda på om en skola passar dig är såklart att besöka den. Vi ser fram emot att träffa dig.

Datum för öppet hus 

Vi har inga mer öppna hus under den här terminen. Om du vill besöka oss är du välkommen att göra det under en prova på dag. 

Gör en intresseanmälan till en prova på dag 

Klicka på den här länken för att göra en intresseanmälan för att besöka oss.

Efter att vi har tagit emot din intresseanmälan kommer vi höra av oss till dig för att bestämma en tid för ditt besök.

Besök vårt digitala öppet hus när du vill

Besök gärna vårt digitala öppet hus för att lära känna oss bättre! Här finns filmer som visar dig hur det ser ut på skolan och intervjuer med elever som berättar varför de valt Fashion design och Burgården som sin gymnasieskola.


Frågor om programmet?

Välkommen att kontakta:

Carina Larsson
Rektor på Hantverksprogrammet, Lärlingsutbildning och Yrkesintroduktion, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Mobilnummer: 031-367 17 08
E-postadress: carina.larsson@educ.goteborg.se

Antagningspoäng

Här hittar du förra årets antagningspoäng för alla våra utbildningar. 
Kolla in för att få en uppfattning av vilka antagningspoäng som krävs för att komma in på programmet du är intresserad av.

Följ oss i sociala medier 

Följ oss på Instagram

Följ oss på TikTok 

Följ oss på Facebook

Följ oss på Youtube