Foto: Marie Ullnert
Elever på Naturbruksprogrammet, Djur har lektion utomhus tillsammans me sin lärare och en hund.

Djurvårdare - arbete inom hundbranschen

Här får du kunskap i att jobba med hund på professionell nivå, alltifrån trim till tjänstehund. Du får praktisk träning på hunddagis som vi samarbetar med. Du har också möjlighet att gå Svenska Brukshundklubbens utbildning till instruktör.

Din utbildning

Vi ger dig en bred utbildning och du får värdefulla kontakter med näringslivet. Du garanteras, genom våra goda kontakter inom branschen, praktikplatser av hög kvalitet under dina 17 veckors arbetsplatsförlagt lärande.

Träning och utbildning med din hund på skolan 

När du tar med hund till skolan är all träning och utbildning i samspel med hunden på ett positivt sätt. Vi använder oss av positiv förstärkning och arbetar för fear free-hantering. Under din utbildning får du gå en speciell kurs i hunduppfödning, utifrån Svenska Kennelklubbens regler och riktlinjer.
 

Eleverna på Naturbruksprogrammet, Djur berättar om sin utbildning 

Kolla in filmen där eleverna berättar om varför det valde programmet och vad det tycker om sin utbildning.

Besök oss

Vill du besöka oss lärare och elever på Naturbruksprogrammet, Djur? Då är du välkommen att höra av dig till oss, så bokar vi ett möte på ett sätt som passar dig. Det kan vara digitalt, per telefon eller ett eget kort besök på plats i skolan, på ett säkert sätt såklart! Vi lärare och elever ser fram emot att träffa dig för att svara på dina frågor och visa dig vår skola.

Såhär bokar du ditt besök

För att boka ett besök skickar du ett mejl eller sms till oss och berättar vilken typ av besök du vill göra. Efter att vi har tagit emot ditt meddelande kommer vi höra av oss till dig för att bestämma en tid för ditt besök.

Mejladress: info.burgarden@educ.goteborg.se
Mobilnummer: 070-219 90 97

Besök vårt digitala öppet hus när du vill

Besök gärna vårt digitala öppet hus för att lära känna oss bättre! Här finns filmer som visar dig hur det ser ut på skolan och intervjuer med elever som berättar varför de valt Fashion design och Burgården som sin gymnasieskola.

Foto: Helena Hajdu-Rafis
Lärare på inriktningen Djurvårdare - arbete inom hundbranschen​ har lektion utomhus med sin hund.

Vi deltar i hundutställningen My Dog

Under din utbildning får du möjlighet att delta som funktionär och knyta kontakter inom branschen på den stora årliga hundutställningen My Dog på Svenska Mässan.


Foto: Helena Hajdu-Rafis
Elever från Naturbruksprogrammet, Djur med sina hundar på evenemanget Mydog.

Du lär dig att hantera och vårda hundar och andra smådjur på ett professionellt sätt

Under din utbildning får du praktisk träning på hunddagis som vi samarbetar med och i vårt eget djurhus där vi har kaniner, gnagare, reptiler och höns. Vi arbetar utifrån Jordbruksverkets, Svenska Kennelklubbens och Svenska Brukshundklubbens regelverk.Foto: Marie Ullnert
Elev på Naturbruksprogrammet, Djur hoppar med en hund över hinder utomhus under en lektion på inriktningen Djurvårdare - arbete inom hundbranschen​.

Arbetsplatsförlagt lärande 

Under din utbildning kommer du att ha 17 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL). Du kommer att få prova på olika typer av arbetsplatser. Här skaffar du dig värdefulla erfarenheter ute på en riktig arbetsplats inom området.

Foto: Marie Ullnert
Elev från Naturbruksprogrammet, Djur tränar hund utomhus under en lektion på inriktningen djurvårdare - arbete inom hundbranschen​.

Efter din utbildning

Efter din utbildning hos oss har du en yrkesexamen, bred kompetens och ett säkert handlag med hundar. Du kan till exempel arbeta inom servicetjänster som hunddagis, hundpensionat och trim eller med specialsöktjänster, friskvård och utbildning av hundar och hundägare. Du har den grundkompetens som branschen efterfrågar. 

Högskoleförberedande

Vi erbjuder alla elever som läser en yrkesutbildning allmän högskolebehörighet. Efter din utbildning har du därför kunskaper och valfrihet att börja jobba direkt eller fortsätta studera på högskolan, yrkeshögskolan eller folkhögskola.

För att få kunna läsa vidare på högskolan kan du välja till de kurser som behövs för att få en grundläggande högskolebehörighet, vilket då sker genom det individuella valet av kurser under studietiden.

Hör gärna av dig till våra Studie - och yrkesvägledare med alla dina frågor! 


Lärlingsutbildning, Naturbruksprogrammet, Djur

Inriktningen Djurvårdare - arbete inom hundbranschen kan du även läsa som lärling. Lärlingsutbildningen är för dig som vill lära dig ett yrke på riktigt! Som elev på lärlingsutbildningen du mer än halva din gymnasietid på en arbetsplats.

Här har du en utbildad handledare som tillsammans med våra lärare följer din utveckling. På Burgården har vi ett nära samarbete med branscherna vilket ger dig som lärling de bästa förutsättningarna för att du ska lyckas.

Som elev på lärlingsutbildningen får du högre studiestöd från CSN. Du kan också få  möjlighet att bli anställd på anställning företaget under tiden som du utbildar dig. 

Hör gärna av dig till våra Studie - och yrkesvägledare med alla dina frågor! 

Frågor om programmet?

Välkommen att kontakta:

Jennifer Wall
Rektor Naturbruksprogrammet 
Mobil: 070-205 58 19
E-post: jennifer.wall@educ.goteborg.se

Åsa Almgren
Yrkeslärare i hundkunskap 
Mobil: 0702-44 77 92
E-post: asa.almgren@educ.goteborg.se

Våra evenemang

På vår Facebooksida hittar du alla våra kommande evenemang. 

Följ oss på Instagram

Här följer du Burgårdens elever och lärare och får en känsla för hur det är att läsa på Burgårdens gymnasium.