Naturvetenskapsprogrammet

Är du intresserad av matematik och naturvetenskapliga ämnen? Gillar du att experimentera, laborera och göra fältstudier? Vill du fördjupa dina kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik?

Din utbildning 

Det här är programmet för dig som är intresserad av biologi, fysik och kemi och vill förstå hur allt hänger ihop. Du studerar sammanhang i naturen, livets villkor, fysikaliska fenomen, kemiska processer och matematik. Du får lära dig att tänka kritiskt, resonera logiskt, lösa problem och göra systematiska iakttagelser.

Du utvecklar ett naturvetenskapligt förhållningssätt, får lära dig värdera olika källor och skilja på påståenden som är baserade på vetenskaplig och ickevetenskaplig grund.

Om du vill stimulera din nyfikenhet, kreativitet och förmåga till analytiskt tänkande samt arbeta praktiskt med experiment, laborationer och fältstudier – då är det här programmet för dig! På Burgården har vi inriktningen naturvetenskap som ger fördjupade kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik. Dessutom har vi spännande samarbeten med forskare inom naturvetenskapliga ämnen på Göteborgs universitet och på Chalmers.

Specialisering: sjukvård eller djurvård

Nu kan du välja att läsa kurser som inriktar sig mot sjukvård eller djurkunskap. Kunskaper du har nytta av om du vill läsa vidare till läkare, veterinär eller djursjukskötare. Du får praktisk erfarenhet genom samarbete med vård- och omsorgsprogrammet och djurvårdsutbildningen. Samtidigt får du de teoretiska kurser du behöver för att komma in på din drömutbildning. 

Litet program i stor skola

Våra natur-klasser är lite mindre än på andra skolor, vilket gör att personalen har möjlighet att möta dig på ett mer personligt sätt. Därför är vi är ett bra val för dig som vill ha den trygghet och gemenskap som en mindre skolenhet erbjuder, samtidigt som du får den stora skolans resurser i form av till exempel elevhälsa, bibliotek och individuella val.

Efter din utbildning

Naturvetenskapsprogrammet är högskoleförberedande och ger dig särskild behörighet att läsa vidare på högskolan till ditt drömyrke. Kanske är det biolog, kemist, veterinär, läkare eller arkeolog? 


Frågor om programmet?

Välkommen att kontakta: 

Lena Norberg
Lärare engelska och antagningsansvarig på Samhällsvetenskapsprogrammet och Naturvetenskapsprogrammet
E-postadress: lena.norberg@educ.goteborg.se

Maria Gustafsson
Rektor för Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet, Programinriktat val på Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet och Prövningsenheten
Telefonnummer: 031-367 02 40
Mobilnummer: 076-764 54 97
E-postadress: maria.gustafsson@educ.goteborg.se

Vuokko Andersson 
Specialpedagog 
Mobilnummer: 076- 141 24 98
E-postadress: vuokko.andersson@educ.goteborg.se