Ett gäng glada studenter springer ut från skolan. Foto: Lo Birgersson

Studentavslutning


Onsdag den 5 juni klockan 13:00 är det dags för våra studenter att ta examen. Du som familj, vän och släkting är välkommen att fira stolta Burgårdare med oss.

Studenternas program för dagen

Alla studenter samlas med sin klass och mentorer på morgonen för fika, fotografering, lunch i matsalen och avslutning i aulan. Exakt tid och plats för detta får studenterna från sin mentor.

Utspring på B-husets trappa

Familj, släkt och vänner samlas på skolgården för att ta emot studenterna. Innan klassen springer ut ropar vi ut klassens namn.

Tid och plats för utspringet

Utspringet börjar klockan 13:00 och slutar runt klockan 13:40. Studenterna springer ut på skolgården från B-husets entré.

Kom i god tid

Tänk på att komma i god tid innan utspringet börjar så att du inte missar glädjen och stoltheten när eleverna springer ut för att möta er nära och kära.

Parkeringsplatser nära Burgårdens gymnasium: 

  • Valhallabadets parkeringsplats
  • Ullevigargets parkeringsplats
  • Focushusets parkeringsplats  
  • Hedens parkeringshus

Entrén till B-huset där studenterna springer ut

En bild som visar byggnad, utomhus, lägenhetsbyggnad

Automatiskt genererad beskrivning

Skolgården där familj, vänner och släkt samlas

En bild som visar gräs, himmel, utomhus, byggnad

Automatiskt genererad beskrivning

Förbjudet att dricka eller ta med sig alkohol till skolan

I skollagen står det att alkohol inte får drickas eller tas med in på skolans område.
Om du som elev tar med dig alkohol till skolan kommer vi lärare och personal på skolan ta den ifrån dig. Vi förväntar oss att du som elev och gäst respekterar detta och att vi får en trevlig studentavslutning som blir ett fint minne för livet.

Förbjudet att ta med sådant som stör studentavslutningen

Det kommer att vara mycket folk på skolgården. Gör inte sådant som stör andra, till exempel spruta ner studenten med dricka och mjöl eller spela hög musik. Det är förbjudet att ta med fyrverkerier, trummor, högtalare eller annat som stör studentavslutningen in på skolgården. För att se till att detta följs kommer vi att ha väktare på plats vid ingången till skolgården. Detta är en extra åtgärd för att säkerställa att studentfirandet på skolgården blir trevligt och säkert för alla.

Förbjudet att använda plastkonfetti

Plastkonfetti räknas som nedskräpning och omfattas därför av ett förbud mot nedskräpning som står i miljöbalken. Platskonfetti har i många år varit ett stort nedskräpningsproblem och stora mängder har använts just under studentfirandena. Platskonfetti är mycket svårt att städa upp när de hamnat på marken och i vattnet. Plastkonfetti leder också till skada på djur i vattendrag och havet och är en källa för spridning av mikroplast ut i miljön.

Tips till dig som familj, vän eller släkt är att i stället använda såpbubblor, blomblad, flaggspel eller liknande.

Lämna hunden hemma

Även om vi älskar hundar rekommenderar vi dig att lämna hunden hemma. Det brukar bli trångt på skolgården och miljön kan vara stressande för hundarna.


Vi ser fram emot att fira våra studenter tillsammans er. Varmt välkommen till Burgårdens studentfirande 2024

Med glädje och stolthet,

/Burgårdens gymnasium