Burgården true stories

Här hittar du berättelser från några av alla oss Burgårdare som är stolta över vår skola, utbildning, yrkesdröm. Vi vill dela våra stories med dig.

 Zhobin Hår – och makeupstylist, Hantverksprogrammet

—  Min yrkesdröm är bli yrkeslärare och även att öppna en egen hår-, makeup- och nagelsalong. Jag är en stolt Burgårdare för att Burgården har hjälpt mig att jag hitta rätt, och för att jag får utbildningen jag alltid har drömt om.


Darya, Fashion design, Hantverksprogrammet

—  Min yrkesdröm är att bli kläddesigner. Jag tycker att fashion är en väldigt viktig del av livet eftersom det är ett sätt för oss människor att visa vilka vi är och vad vi står för. Jag är en stolt Burgårdare eftersom det var här jag tog mina första steg mot att nå min dröm. Och varje dag kommer jag ett steg närmare mot att bli kläddesigner.


Linus, Samhällsvetenskapsprogrammet

—  Jag är en stolt Burgårdare för att gemenskapen på den här skolan är enorm. Min yrkesdröm är att bli kriminolog. Därför valde jag Samhällsprogrammet med inriktning på Beteendevetenskap. Det innehåller alla ämnen jag behöver.


Jasmin, frisör och före detta Burgårdare på Hantverksprogrammet, Frisör

—  Jag jobbar på frisörsalongen Victor Nobless, och är med i Svenska Frisör-landslaget. Så min yrkesdröm har på många sätt redan förverkligats. Men jag drömmer om att en dag få möjligheten att jobba internationellt.

Jag är en stolt Burgårdare för att jag hade underbara lärare som la sid och energi på att träna och motivera mig, och på det sättet lade grunden till den frisör jag är idag.


Maliya, Fashion design, Hantverksprogrammet

—  Min yrkesdröm är att bli fashion stylist och starta ett eget företag inom mode. Jag är en stolt Burgårdare för att jag har en så fin relation till mina designlärare. Jag blir inspirerad av allt spännande dom har gjort i sina liv - allt från att jobba i Paris till att göra elevernas skoldagar till något att se fram emot.


Miski, Fashion design, Hantverksprogrammet

—  Min yrkesdröm är att bli designer. Jag är en stolt Burgårdare för att mina lärare, Magnus, och Cathiz är fantastiska. 


Moa, Hår – och makeupstylist, Hantverksprogrammet

—  Min yrkesdröm är att öppna en salong där man kan bli fixad i håret, få en fin makeup och fina fransar och bryn. Jag är en stolt Burgårdare för att skolan har så professionella utbildningar och så trevliga lärare.


Deborah, Hår- och makeupstylist på Hantverksprogrammet

—  Min yrkesdröm är att bli fransstylist. Jag är en stolt burgårdare eftersom jag har otroligt bra lärare som hjälper mig och vill mitt bästa. Jag är en stolt burgårdare för att mina lärare hjälper mig och vill mitt bästa. 


Rebecka, Barn- och fritidsprogrammet 

— Min yrkesdröm är att bli socionom och göra skillnad i samhället.  Det som gör mig till en stolt burgårdare är att jag har så fantastiskt fina vänner som stöttat mig i vått och torrt, dessutom har jag världens bästa lärare.

Det finns inga som Burgårdens lärare! Dem stöttar alla oss elever och gör att vi kan bilda väldigt fina relationer till alla lärare! 

Elliot, Naturvetenskapsprogrammet på AST-enheten

– Min yrkesdröm är att bli marinbiolog. Jag är en stolt burgårdare för att skolan gett mig bra stöd och stöttning för att nå mina mål. Här har jag många fler möjligheter än vad jag hade fått på många andra skolor. Jag dessutom några otroligt bra lärare. Jag känner alltid att de är där när jag behöver dem och kan nästan alltid hjälpa till.


Vincent, Barn- och fritids programmet, väktare 

– Min yrkesdröm är att få jobba som väktare och sen ordningsvakt. Det som får mig till en stolt burgårdare är att vi är många och olika elever här på skolan och att det därför är lätt att få vänner.


Asya, Samhällsvetenskapsprogrammet, beteende

– Min yrkesdröm är att bli engelskalärare. Jag har alltid varit intresserad av att vara någon sorts ledare för unga. Att lära dem och lära av dem inspirerar mig. 

Vad som gör mig till stolt Burgårdare är att lärarna är supersnälla och alltid hjälpsamma. Inte bara läraren utan all personalen på Burgården. Alla är jättebra på sitt jobb.


Effrosyni, Barnskötare som lärling

– Min yrkesdröm är att bli psykolog. Jag är en stolt burgårdare för att mina lärare är så duktiga och miljön på skolan är så härlig.

Cassandra, Barn- och fritidsprogrammet, barnskötare

– Ända sedan jag var liten har min dröm varit att att jobba som lärare. Att finnas där för barn och ungdomar som verkligen behöver min hjälp, följa deras utveckling och kunna påverka dom positivt. 

Det som gör mig till en stolt burgårdare är att det finns så många underbara och goa lärare som verkligen finns där för oss elever. Jag blir alltid lika glad när jag möter dom i korridorerna .


Tim, Naturvetenskapsprogrammet på AST-enheten

– Jag har många drömmar om vad jag vill jobba med men den starkaste är biokemist. Jag är en stolt burgårdare eftersom många av mina lärare är schysta och otroligt duktiga. Jag trivs också med eleverna på Burgården, bästa platsen helt enkelt. 


Yousif, för detta elev på frisör, Hantverksprogrammet

Min dröm har alltid varit att skapa konst med hår och det har jag fått chansen att göra. Jag har startat och driver idag min egna salong "Ninja Cuts" 

Jag är en stolt Burgårdare för att mina lärare trodde på mig och gav mig alla verktyg jag behövde för att göra min dröm till verklighet.

Noor, Hår- och makeupstylist

— Jag vill bli en av de bästa makeupartisterna, det är min yrkesdröm. Jag är en stolt burgårdare eftersom mina lärare är väldigt snälla och gör sitt bästa för mig som elev.


Meryam, Hår- och makeupstylist.

— Min yrkesdröm är att bli en supermakeupstylist. Jag är en stolt Burgårdare eftersom burgården är en väldigt bra skola där jag lärt mig mycket. Mina lärare är väldigt bra! De hjälper till och underlättar för mig och lär ut på ett tydligt och bra sätt. 


Elin, Djurvårdare arbete inom hundbranschen på Naturbruksprogrammet, Djur 

—  Min yrkesdröm var att driva mitt egna hunddagis, den drömmen slog in år 2014. Idag driver jag mitt hunddagis, Blåsippans hundcenter. Jag är en stolt burgårdare för att jag hade så otroligt fina lärare som pushade mig.


Wilma, studenten från Barn- och fritidsprogrammet, barnskötare som lärling

—  Min yrkesdröm har alltid varit att arbeta med barn och nu pluggar jag till lågstadielärare på Göteborgs universitet. 
Jag är stolt Burgårdare för att jag har så otroligt mycket fina och härliga minnen från min klass och mina fantastiska lärare. Tips! Detta är DINA 3 år och gör det absolut bästa av dom, ta reda på din yrkesdröm och vad du vill.


Melissa, student från Hår- och Makeupstylist, pluggar till yrkeslärare och jobbar på Burgården

—  Min yrkesdröm är att bli legitimerad yrkeslärare inom Hantverksprogrammet. Jag är en stolt burgårdare eftersom jag fick så bra möjligheter efter gymnasiet. Tack vare den kompetens och kunskap man fått från att ha gått här.


Jens, Samhällsvetenskapsprogrammet
AST— enheten 

—  Min yrkesdröm är att jobba inom Psykologi, ett ämne som jag är genuint intresserad av. Jag är en stolt Burgårdare eftersom jag tycker om miljön i skolan. Jag har bra lärare och känner att jag får den hjälp jag behöver för att lyckas.