Stödassistent


Vill du arbeta med människor i alla åldrar och få kunskap om de behov som personer med funktionsnedsättningar kan ha? Då passar inriktningen Stödassistent dig.

Din utbildning 

Stödassistenter fungerar som stöd för att klara det dagliga livet för personer som har ett funktionshinder. Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper och erfarenheter för att arbeta med människor i behov av stöd och assistans i hem, skola, fritid och arbetsliv. Du får kunskaper inom yrkesområdet funktionsnedsättningar som underlättar för fortsatta studier till kurator, socionom, psykolog eller behandlingsassistent.

Som assistent arbetar du för kommunala eller privata arbetsgivare, huvudsakligen med hjälp, stöd och vägledning kring hygien, måltider, arbete och samhällskontakter. Men det kan också handla om att hjälpa en brukare att vara förälder, eller klara av sitt dagliga arbete.

Efter din utbildning

Efter din utbildning får du både en grundläggande högskolebehörighet och en yrkesexamen. Det betyder att du kan välja om du vill plugga vidare på högskola, yrkeshögskolan eller folkhögskola eller börja jobba direkt.


Frågor om programmet?

Har du frågor om Barn- och fritidsprogrammet är du välkommen att kontakta:

Jennifer Pagrotsky 
Rektor på Naturbruksprogrammet Djur, Barn- och fritidsprogrammet och Yrkespaket Barn- och fritidsprogrammet.

Mobilnummer: 070-205 58 19
Telefonnummer: 031-367 02 15
E-postadress: jennifer.pagrotsky@educ.goteborg.se

Andreas Wester
Yrkeslärare Idrott och hälsa
E-postadress: andreas.wester@educ.goteborg.se

Adam Rosenhöjd 
Lärare på Barn - fritidsprogrammet 
Mobilnummer: 072-856 68 84
E-postadress: adam.rosenhojd@educ.goteborg.se