Hår- och makeupstylist


Gillar du hårdesign, makeup och att arbeta med människor? Vill du ha ett kreativt, inspirerande och färgsprakande yrke med hela världen som din arbetsplats? Då är det här utbildningen för dig!

Din utbildning

Du kommer att arbeta med alla grundtekniker i färg och form och andra trender inom skönhet, så som fransförlängning, lashlift och manikyr. Du inriktar dig på att skapa frisyrer från dåtid till senaste trend.

Det här lär du dig

Du lär dig lägga olika typer av makeup för de tilltänkta tillfällena, allt från enkla naturliga sminkningar till avancerade modeplåtningar samt specialeffekter. Skönhetsbranschen är bred. Här hos oss får du också möjlighet att arbeta med kunder samt få utbildning i försäljning och service.

På Burgården har vi stora ändamålsenliga salonger för att din utbildning ska bli så bra som möjligt och för att våra kunder ska trivas. Ibland samarbetar vi med de andra inriktningarna på hantverksprogrammen, Fashion design, Frisör och Barberare.  Vi startade utbildningen för hår- och makeupstylister år 2009, då var vi först i Göteborg. Vi utvecklar hela tiden utbildning så att den möter branschens behov. Det är vi lärare stolta över! 

Arbetsplatsförlagt lärande

Under åk 1 kommer du att genomföra en kortare period med arbetsplatsförlagt lärande, APL (praktik) för att få en bild av ditt framtida yrkesval. I tvåan och trean kommer du att ha 15 veckors APL på en arbetsplats. Här skaffar du dig värdefulla erfarenheter ute på en riktig arbetsplats inom området.

Efter din utbildning

Efter din utbildning får du en grundläggande högskolebehörighet och en yrkesexamen. Det betyder att du kan välja om du vill plugga vidare på högskola, yrkeshögskolan eller folkhögskola eller börja jobba direkt.

Jobba direkt efter din utbildning

Eftersom du efter din utbildning har en yrkesexamen kan du börja jobba som hår- och makeupstylist på en salong, i en affär för mode, smink och kläder eller i en foto -och makeupstudio. Du kan jobba som egenföretagare eller frilansa med uppdrag inom till exempel inom tv, film, foto, tidningar och event.

Plugga vidare efter din utbildning

Du har en grundläggande högskolebehörighet och kan välja att plugga vidare på högskola, yrkeshögskolan eller folkhögskola. Hör gärna av dig till våra  Studie - och yrkesvägledare med alla dina frågor! 


Eleverna på Hår- och makeupstylist berättar om sin utbildning 

Kolla in filmen där eleverna på Hår- och makeupstylist berättar om varför det valde programmet och vad det tycker om sin utbildning. 


Frågor om programmet?

Välkommen att kontakta:

Nina Lindkvist Martin
Arbetslagsledare på Frisör, barberare och hår- och makeupstylist
Mobilnummer: 031-367 02 00 
E-postadress: nina.martin@educ.goteborg.se

Carina Larsson
Rektor på Hantverksprogrammet, Lärlingsutbildning och Yrkesintroduktion, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist
Mobilnummer: 031-367 17 08
E-postadress: carina.larsson@educ.goteborg.se