Till sidans huvudinnehåll
Senior man sitter tillsammans med två barn

Äldre

Du vet väl att du kan få råd, stöd och hjälp av Göteborgs Stad? Vi vill här informera dig om vilka möjligheter det finns för dig att leva ett aktivt liv och vilket stöd som finns att få från kommunen.

Hjälpmedel för äldre

Det finns olika typer av hjälpmedel som kan underlätta din vardag. Ibland behöver du kontakta sjukvården och få hjälp av legitimerad personal. Andra saker som inte kräver särskild träning för att användas kan du köpa själv.

Mat i äldreomsorgen

Bra mat är en källa till hälsa, glädje och njutning. Du får måltider som är näringsrika, varierade och goda oavsett om du bor på ett vård- och omsorgsboende, får maten hemlevererad av hemtjänsten eller besöker någon av våra restauranger. Vi tillgodoser dina behov om du behöver anpassning av maten och tar hänsyn till miljön.

Äldrevägledare för teckenspråkiga

När du blir äldre kan det vara skönt och framför allt kännas tryggt att få råd och stöd i vilka insatser som finns. Du som är döv och över 65 år eller anhörig kan få hjälp av en teckenspråkig äldrevägledare. Äldrevägledaren kan vara en länk mellan dig och de du behöver komma i kontakt med.

Hitta socialsekreterare äldreomsorg

Socialsekreterarna inom äldreomsorgen ger dig råd och hjälper till att göra en ansökan om hemtjänst eller annan service inom äldreomsorgen. Du kontaktar socialsekreteraren i området där du bor.

Relaterad information

Illustration av massvis med äldre som utför en massa olika aktiviteter
Göteborg växer

Stadsutveckling med seniorperspektiv

Göteborgs Stad är en av mer än 1 500 städer runt om i världen som arbetar för att bli mer åldersvänliga. Grunden för arbetet är att seniorer är delaktiga och sex områden har pekats ut för att Göteborg ska bli en bättre stad att åldras i.

En vintrig gata där solen skiner genom trädkronorna
Omsorg och stöd

Gratis broddar till 65-åringar i Göteborg

Göteborgs Stad erbjuder gratis broddar till göteborgare som fyller 65 i år och är folkbokförda i Göteborg. Erbjudandet gäller 10 oktober - 8 december. För att få rätt storlek har du möjlighet att prova broddar på Allégården i Haga.

Kvinna tittar bekymrat ner i sin dator
Omsorg och stöd

Får du panik av teknik?

Känner du någon som fått panik av teknik? Eller har du själv gått vilse i www? Just nu lyfter vi den hjälp seniorer kan få på bibliotek och mötesplatser, i form av allt från digital handledning till föreläsningar om nätbedrägeri.

En färdtjänstbil kommer åkandes i snön
Trafik och resor

Dags att boka julens resor med färdtjänst

Jul och nyår närmar sig och om du ska åka färdtjänst under helgerna är det bra att planera din resa redan nu. Bokningen öppnar torsdag 7 december. (vartgoteborg.se)

Aktuellt från oss och nyheter från nättidningen Vårt Göteborg

Flera personers händer bildar en ring på ett bord.
2023-11-21

Samtal om att ha en demenssjukdom i ett tidigt skede

Varje onsdag eftermiddag träffas sju personer med en tidig demensdiagnos på mötesplats Verket för att tillsammans prata om det som rör sjukdomarna.

Två damer sitter bredvid varandra vid ett bord och ler.
2023-11-16

Seniorer i Angered skapar egen mötesplats

Inflytande och delaktighet står i centrum när en ny mötesplats i Angereds centrum skapas av seniorerna själva och deras idéer.

Saluhallen lyser orange för att uppmärksamma orange day
2023-11-13

Våld mot kvinnor lyfts fram på Orange day

Orange day är FN:s internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor och inträffar den 25 november.

Aktiviteter i Göteborgs Stads kalendarium

Ett gäng kvinnor är ute och vandrar

Särskilt för seniorer

Här har vi sökt på samtliga aktiviteter i kalendariet med sökordet "senior". Högt och lågt, förhoppningsvis något för alla.

Två personer tränar med bollar.

På våra mötesplatser

Här har du möjlighet att umgås med andra och delta i aktiviteter, utifrån dina önskemål och förutsättningar.

Sport och motion

Träning för alla åldrar och alla förutsättningar. Allt från promenader och yoga till pilates, utegym, dans, promenader och sittgympa.

${loading}