Ansökningsguide - Utjämningsbidrag

På den här sidan hittar du praktisk information om hur du ansöker om Utjämningsbidrag och om vad som gäller när du fått stöd.

Hur du ansöker - via vår e-tjänst

När du har klickat på knappen ”Ansök om Utjämningsbidrag” (längst ner på sidan), kommer du till ett formulär där du ska fylla i uppgifter om produktionen eller verket samt om dig/er som aktör.

OBS! Du som ansöker för digitala eller nya uttryck under våren 2020 behöver skicka med en länk till ert konstnärliga verk, samt skriva med i ansökan att den avser de särskilda omständigheter som coronaepidemin innebär. Du behöver även uttryckligen ange att ni kommer att ersätta anlitade konstnärer enligt avtal för genomförda verk/föreställningar/konserter etc.

Om produktionen/verket förändras

Om något i verket förändras, till exempel om skådespelare, musiker eller dansare byts ut, ska detta meddelas till kulturstöd som gör en ny bedömning.

Vad händer när jag har ansökt om Utjämningsbidrag?

Beslut om godkännande eller avslag tas enligt riktlinjerna för kulturstöd samt bedömningsgrunderna som beskrivs på sidan Utjämningsbidrag för kultur för barn och unga. Bedömningen görs av handläggare på kulturförvaltningen som till sin hjälp har en referensgrupp av sakkunniga. Utjämningsbidraget beviljas per läsår eller kalenderår och meddelas skriftligen till dig som sökt.

Redovisning

Du som får utjämningsbidrag ska skicka in en redovisning till Göteborgs Stads kulturförvaltning efter genomförda föreställningar. Det ska framgå hur många barn som upplevt produktionen/verket. Bidraget utbetalas sedan mot faktura efter att redovisningen har godkänts.

Hur fakturerar jag för Utjämningsbidrag?

Från 1 april 2019 är det lag på att kommuner och andra offentliga organisationer enbart får ta emot elektroniska fakturor (e-fakturor). Här kan du läsa mer om hur du skickar e-faktura.

Du ska skicka fakturan som avser själva utjämningsbidraget till:

Kulturförvaltningen (GLNkod: 7381035001594) med referens: 5007

Du ska till fakturan för Utjämningsbidrag:

  • vid såld produktion/verk: bifoga kopia på kontrakt och faktura till den organisation som arrangerat, eller
  • vid biljettförsäljning/verk på fast plats: bifoga kopia på fakturor eller kvitton för sålda biljetter.

Ansök om Utjämningsbidrag.