Rådgivning

Har du frågor som rör ditt projekt eller verksamhet inom kulturområdet? Jobbar du med konst och kultur som riktar sig till barn och unga? Vi erbjuder rådgivning. Välkommen att kontakta oss!

Behöver du råd eller har frågor?

Du som är aktiv inom det fria kulturlivet kan vända dig till Kulturstöd för att få hjälp kring olika frågor. Hos oss kan du få rådgivning av utredare, utvecklare eller konsulenter, beroende på din fråga.

  • Utredarna kan svara på frågor om vilka ekonomiska stöd du söka och vad du behöver tänka på när du söker stöd.
  • Konsulenterna kan du vända dig till om du har frågor som rör kultur för barn och unga.
  • Utvecklarna arbetar inom konstområdet film. Du kan läsa mer om den rådgivning de erbjuder på Filmkontoret

Ibland har vi informationsträffar om våra stöd dit alla är välkomna. Där får du veta mer och har möjlighet att ställa frågor. Du hittar kommande informationsträffar på sidan Viktiga datum.

Kontakta oss så hjälper vi dig till rätt person.

Arbetar du med konst och kultur för barn och unga?

Göteborgs Stad har konsulenter som arbetar med att främja, utveckla och samordna kultur för barn och unga. De kan ge vägledning till kulturutövare, förvaltningar, institutioner och civilsamhället för att säkerställa att de kan erbjuda alla barn och unga kvalitetssäkrad konst och kultur. Konsulenterna arbetar med stadens stöd och subventioner och samordnar ett regionalt arrangörsstöd för kultur för barn och unga. De samverkar också med kultursamordnare inom alla skolformer och kan hjälpa dig att komma i kontakt med dem.

Boka in ett möte med konsulenterna

Ekonomiskt stöd och inköp

Det finns speciella ekonomiska stöd inom kultur för barn och unga. Göteborgs Stad har ett Utjämningsbidrag som du som utövare kan söka. 

Det finns också ett regionalt arrangörsstöd, där Göteborgs Stad har en reserverad summa. Vill du veta mer, kontakta Mia Björklund som är samordnare för det regionala stödet för Göteborg: mia.bjorklund@kultur.goteborg.se.

Du som är godkänd för utjämningsbidrag kan också lämna intresseanmälan om att vara med i KuBo  kultur för barn och unga. Det är Göteborgs Stads bokningssida med kulturutbud för förskola och skola. Kulturförvaltningen, grundskoleförvaltningen och förskoleförvaltningen köper gemensamt in det utbud som visas där.