Projektstöd Pronto

Om du planerar ett konst- eller kulturprojekt kan du söka Projektstöd Pronto. Du kan söka stödet tre till fyra gånger per år. Du kan som mest ansöka om 40 000 kronor.

Projektstödet Pronto är ett stöd för dig som planerar ett konst- eller kulturprojekt. Du kan ansöka om upp till 40 000 kronor per projekt och får svar efter ungefär sex veckor.

På sidan Ansökningsguide – Projektstöd Pronto finns mer information om hur du ansöker och vad som måste finnas med i ansökan.

Detta kan du söka Projektstöd Pronto för

Du kan söka projektstödet Pronto för att skapa ett konstnärligt verk eller till att arrangera ett kulturevenemang. Exempel på projekt som tidigare fått stöd är scenproduktioner av teater- och dansgrupper, konsertserier av musikföreningar, filmproduktioner, uppläsningar av litteraturföreningar och utställningar av konstföreningar.

Under 2023 gäller tillfälliga regler som innebär att du kan söka stöd för projekt som inte presenteras för en publik, som till exempel utvecklingsarbete inom organisationen eller marknadsföring. Du kan också söka stöd igen för projekt som tidigare har blivit inställda. Det kan vara till exempel att repetera en föreställning på nytt eller nyproducera en utställning.

Projekt som uppfyller en eller flera av kulturförvaltningens bedömningsgrunder är prioriterade. 

Detta kan du inte söka Projektstöd Pronto för

  • Projekt inom utbildningar
  • Projekt som till största del är kommersiella eller vinstinriktade
  • Projekt som redan genomförts (där stödet till exempel är tänkt att täcka en förlust).

Detta krävs för att få Projektstöd Pronto

Du som söker ska vara en juridisk person, till exempel en förening eller ett bolag, eller en fysisk person med F-skattsedel.

För att kunna få stöd behöver du också uppfylla några grundläggande krav, som till exempel att du måste följa svensk lagstiftning. Du kan läsa om vad som gäller i riktlinjerna för kulturstöd.

Du kan inte få stöd om du är:

  • Privatperson utan F-skattsedel
  • Institution, förvaltning eller bolag som är offentligt finansierat
  • Organisation eller företag som är registrerat i utlandet

Så mycket pengar kan du ansöka om

Du kan ansöka om upp till 40 000 kronor.

Ansökningstider

Ansökan är öppen tre till fyra gånger per år. Här är ansökningsperioderna för 2023:

  • 9 januari  25 januari. Du får besked cirka sex veckor efter sista ansökningsdag.
  • 19 april  10 maj: den andra omgången av Projektstöd Pronto söker du istället via Projektstöd för kulturprojekt och Produktionsstöd för film och rörlig bild för filmprojekt. Du får besked i slutet av juni.
  • 16 augusti  13 september. Du får besked cirka sex veckor efter sista ansökningsdag

Ansök senast klockan 12.00 (mitt på dagen) på sista ansökningsdagen. Var ute i god tid med din ansökan.

Så redovisar du ditt projekt

Om du får Projektstöd Pronto behöver du skicka in en redovisning när projektet är genomfört. I redovisningen beskriver du hur projektet gick och vilka inkomster och utgifter du har haft. Du måste redovisa senast två månader efter att projektet har genomförts.

Redovisningen gör du i e-tjänsten där du skickade in ansökan.

Från och med 9 januari 2023 söker du Projektstöd Pronto från Göteborgs Stads nya e-tjänst, bokningochbidrag.goteborg.se. Därefter ska du redovisa stödet i samma e-tjänst.

Om du fick stöd före 9 januari 2023 ska du redovisa stödet i den gamla e-tjänsten där du sökte stödet, bok.goteborg.se. Intill den beviljade ansökan finns en länk till redovisningen. Du hittar beviljad ansökan under ”Mina sidor” och sedan ”Mina bidrag”.

Ansök

Du ansöker via Göteborgs Stads e-tjänst för bokning och bidrag, där du loggar in med e-legitimation.

Var förberedd innan du börjar fylla i din ansökan. Läs instruktionerna på sidan Ansökningsguide - Projektstöd Pronto.

Registrera din organisation

För att kunna söka stödet måste du först registrera din organisation. Du behöver bara registrera din organisation en gång. På sidan Så använder du e-tjänsten för att söka föreningsbidrag och kulturstöd hittar du en film och en manual som visar hur du gör. Där finns också en övergripande manual för hur du använder e-tjänsten för att söka stöd.

Ansök om Projektstöd Pronto via e-tjänsten