Ansökningsguide - Utjämningsbidrag

På den här sidan hittar du information om hur du ansöker om Utjämningsbidrag för kultur för barn och unga och om vad som gäller när du fått stöd.

Hur ansöker jag om utjämningsbidrag?

Du ansöker via vår e-tjänst. När du har klickat på knappen ”Ansök om Utjämningsbidrag” (längst ner på sidan), kommer du till ett formulär där du ska fylla i uppgifter om produktionen eller verket och om dig som aktör.

Du som ansöker för digitala eller nya uttryck behöver skicka med en länk till ert konstnärliga verk. Skriv med i ansökan att den avser de särskilda omständigheter som coronapandemin innebär. Du behöver även uttryckligen ange att ni kommer att ersätta anlitade konstnärer enligt avtal för genomförda verk, föreställningar eller konserter etc.

Om produktionen eller verket förändras

Om något i verket förändras, till exempel om skådespelare, musiker eller dansare byts ut, ska detta meddelas till Kulturstöd. Därefter gör vi en ny bedömning.

Vad händer när jag har ansökt om Utjämningsbidrag?

Utredare på Kulturstöd bedömer din ansökan. Till sin hjälp har de en referensgrupp av sakkunniga. Bedömningen görs enligt våra riktlinjer och bedömningsgrunder. Kulturförvaltningen fattar sedan beslut om ansökan blir godkänd eller inte. Läs mer om riktlinjerna för kulturstöd och om bedömningsgrunderna på sidan Utjämningsbidrag för kultur för barn och unga. Utjämningsbidraget beviljas per läsår eller kalenderår. Du får svar skriftligen via e-post.

Redovisning

Du som får utjämningsbidrag ska skicka in en redovisning till Göteborgs Stads kulturförvaltning efter genomförda föreställningar. Det ska framgå hur många barn som upplevt produktionen eller verket. Bidraget utbetalas sedan mot faktura efter att redovisningen har godkänts.

Hur fakturerar jag för Utjämningsbidrag?

Från 1 april 2019 är det lag på att kommuner och andra offentliga organisationer enbart får ta emot elektroniska fakturor (e-fakturor). Här kan du läsa mer om hur du skickar e-faktura.

Du ska skicka fakturan som avser själva utjämningsbidraget till:

Kulturförvaltningen (GLNkod: 7381035001594) med referens: 5007

Du ska till fakturan för Utjämningsbidrag:

  • vid såld produktion/verk: bifoga kopia på kontrakt och faktura till den organisation som arrangerat, eller
  • vid biljettförsäljning/verk på fast plats: bifoga kopia på fakturor eller kvitton för sålda biljetter.

Ansök om Utjämningsbidrag