Guide för intresseanmälan - KuBo


Här hittar du information om hur du lämnar intresseanmälan om att vara med i KuBo - kultur för barn och unga, som är Göteborgs Stads bokningssida med kulturutbud för förskolor och skolor.

För att göra en intresseanmälan om att vara med i KuBo med din produktion behöver du först vara godkänd för utjämningsbidrag. Läs mer om utjämningsbidraget på sidan Utjämningsbidrag för kultur för barn och unga.

Allmän information om KuBo och vad som krävs för att vara med hittar du på sidan KuBo – kultur för barn och unga.

Så lämnar du intresseanmälan för KuBo

Du lämnar intresseanmälan via intresseanmalan.kubo.goteborg.se. Om du vill söka med flera produktioner till KuBo behöver du lämna in en intresseanmälan per produktion.

Är det första gången du gör en intresseanmälan behöver du först registrera dig som aktör på kubo.goteborg.se. Det är det inlogget du sedan använder för att lämna intresseanmälan.

När du fyller i en ny intresseanmälan sparas dina uppgifter. Du kan lämna en påbörjad intresseanmälan och fortsätta redigera senare eller kopiera en tidigare intresseanmälan för att återanvända den. Du behöver bara fylla i information om din verksamhet första gången du gör en intresseanmälan. Därefter kommer den att fyllas i automatiskt.

Detta ska vara med i intresseanmälan

Om din produktion kommer med i urvalet till KuBo används dina uppgifter i intresseanmälan på KuBos bokningssida. 

I intresseanmälan behöver du bland annat fylla i:

 • Ingress: en kort sammanfattande beskrivning om produktionen (max 200 tecken).
 • Brödtext: en utförlig beskrivning av produktionen/evenemanget (max 1500 tecken).
 • Information om produktionen/evenemanget: föreställningens längd, vilken målgrupp/ålder den riktar sig till, var den kan spelas, maxantal i publiken och när i tid evenemanget/föreställningen kan spelas. Ange så specifikt som möjligt, gärna datum.
 • Information om speciella önskemål vid uppsökande verksamhet, som till exempel spelyta, mörkläggning, om ni tar med egen teknik, eller om ni behöver bärhjälp. Ni behöver också ange bygg- och rivtid.
 • Information till publiken: här anger du sådant som är viktigt att tänka på inför besök, som till exempel om föreställningen spelas utomhus eller att foajén öppnar tio minuter innan.
 • Prisuppgifter: här anger du om ni säljer er föreställning per föreställning eller per biljett, och till vilken kostnad. Du kan också ange om ni har något paketpris eller liknande.

I intresseanmälan behöver ni också bifoga följande material:

 • Länk till inspelat material/trailer (Youtube eller Vimeo)
 • Eventuell lärarhandledning/pedagogiskt material (pdf)
 • Galleribild för evenemanget. Galleribilden visas i bildspelet på kubo.goteborg.se. Det går bra att ha fler än en galleribild. För bästa resultat bör bilden vara i 3:1-format. Övriga bilder beskärs för att passa formatet.
 • Visningsbild/länkbild för evenemanget, som visas i listan över evenemang på kubo.goteborg.se. Bilden bör vara i 16:9-format.
 • Länk till eventuell hemsida (länka gärna direkt till undersidan som handlar om den specifika produktionen ni söker för, om sådan finns).

Om något förändras

Ibland händer det att produktioner förändras efter att intresseanmälan har behandlats av oss på kulturförvaltningen. Om det blir förändringar, som till exempel att produktionen byter ensemble, byter titel, innehåll, format eller liknande, är det viktigt att du meddelar oss detta så snart som möjligt.