Barn och unga


Det finns särskilda stöd för dig som jobbar med kultur för barn och unga. Dels ekonomiska stöd, dels kan du få rådgivning av våra konsulenter. Du kan också lämna intresseanmälan om att bli inköpt till KuBo, Göteborgs Stads kulturutbud för skolor.

Rådgivning och samordning

Jobbar du med konst och kultur för barn och unga? Kontakta gärna någon av våra konsulenter för rådgivning! De arbetar för att främja, utveckla och samordna kultur för barn och unga och kan hjälpa dig med samordningsfrågor, som till exempel hur du kommer med i olika utbudskataloger eller nätverksträffar.

Du kan även kontakta en konsulent om du vill komma i kontakt med kultursamordnare inom alla skolformer.

Både du som är kulturutövare och arrangör är välkommen att höra av dig.

Du hittar kontaktuppgifterna till konsulenterna på sidan Kontakt.

Utjämningsbidrag

Det finns speciella ekonomiska stöd för dig som skapar och arrangerar kulturupplevelser för barn och unga. Göteborgs Stad har ett Utjämningsbidrag som du som utövare kan söka.

Regionalt arrangörsstöd

Det finns ett regionalt arrangörsstöd, där Göteborgs Stad har en reserverad summa. Vill du veta mer, kontakta arrangorsstod@kultur.goteborg.se.

KuBo — Kultur för barn och unga i skolan

Du som är godkänd för utjämningsbidrag kan lämna intresseanmälan om att vara med i KuBo – kultur för barn och unga. Det är Göteborgs Stads bokningssida med kulturutbud för förskola och skola. Kulturförvaltningen, grundskoleförvaltningen och förskoleförvaltningen köper gemensamt in det utbud som visas där.

Läs mer om hur det fungerar och hur du lämnar intresseanmälan på sidan KuBo  kultur för barn och unga.